Două accidente mortale au avut loc în zilele de 10 și 12 noiembrie, în județul Neamț, în ambele cazuri victimele fiind femei în vârstă.

O femeie din satul Sânca, Pipirig a fost accidentată mortal, pe 10 noiembrie, în timp ce traversa drumul național. Ea a fost lovită în plin de o autoutilitară, condusă de un tânăr de 21 de ani, din Vânători, care se angajase în depășirea unui autoturism ce rula în marșarier. Impactul a fost atât de violent încât victima, care avea 80 de ani, a intrat în stop cardio-respirator. Echipajul medical de pe ambulanța sosită la fața locului a inițiat manevrele de resuscitare, însă fără rezultat. În drum spre spital, bătrâna a fost declarată decedată. Șoferul a fost testat și a rezultat că nu se afla sub influența alcoolului. El va fi cercetat pentru ucidere din culpă.

Al doilea accident a avut loc în această dimineață, la ora 5.40. În condițiile în care o femeie de 86 de ani, cu probleme psihice, mergea pe mijlocul drumului din Borlești. Un bărbat de 45 de ani, din Cândești, care conducea un autobuz spre Piatra Neamț, nu a văzut-o și a accidentat-o mortal. Și în acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă; conducătorul auto nu se afla sub influența alcoolului. (C.M.)