0:00

Avocatul Adrian Cuculis, de la Casa de avocatură Cuculis şi Asociaţii, cel care apără o parte dintre victimele din Dosarul Revoluţiei, spune că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie își va declina competența. Ion Iliescu nu mai este acuzat de ”înaltă trădare”, ci pentru ”crime împotriva umanității”, afirmă Cuculis, citat de site-ul ştiri pe surse. Motivul este acela că la momentul comiterii faptelor, Ion Iliescu nu era președinte al României. Ca urmare a acestei situații, Dosarul Revoluției va ajunge să fie judecat la Curtea de Apel București.

Dosarul Revoluţiei: Ion Iliescu va fi judecat doar pentru crime împotriva umanităţii!, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Răsturnare de situaţie în Dosarul Revoluţiei. ICCJ a invocat din oficiu necompetenţa instanţei având în vedere că Ion Iliescu nu mai este cercetat pentru înaltă trădare, ci doar pentru crime împotriva umanităţii. Rechizitoriul neclar şi bâjbâiala judiciară vor duce cel mai sigur către o declinare de competenţă şi evident alte termene lungi. Ca o notă personală, simplul fapt de a muta de la o instanţă la alta Dosarul Revoluţiei, din punct de vedere al volumului imens, este o operaţiune dificilă. O parte dintre cei pe care i-am reprezentat deja au decedat şi actualmente familiile lor sunt în proces”, a precizat avocatul.

Dosarul Revoluţiei: Ion Iliescu va fi judecat doar pentru crime împotriva umanităţii!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 27 ianuarie, de la ora 9,00, a avut loc, la Secţia Penală a ÎCCJ, o primă înfăţişare în dosarul cu numărul 3 al Revoluţiei. Alături de fostul preşedinte Ion Iliescu sunt judecaţi Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus, alte persoane sau urmaşi ai celor implicaţi în desfăşurarea de forţe din decembrie 1989, precum şi instituţii ale statului considerate vinovate pentru cei 857 de morţi şi 2.382 de răniţi. Peste 2.000 de victime, revoluţionari sau urmaşi ai acestora apar ca parte civilă solicitând despăgubiri. Este vorba despre dosarul constituit în august anul trecut şi care se alătură altor două dosare pe aceeaşi temă plimbate între instanţe în ultimii 33 de ani.

Angela Croitoru

Articolul precedent“Trădată“ de bodycam-ul polițiștilor
Articolul următorFOTO Prima victimă a iernii / un tânăr a ajuns în spital după o coliziune
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.