În noiembrie 2016, DNA reţinea aproape toţi lucrătorii Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ pentru luare de mită. Şase dintre aceştia au primit atunci control judiciar pentru 60 de zile, în timp ce ceilalţi au fost în arest preventiv pentru 30 de zile (detalii AICI). Curtea de Apel Bacău a dispus astăzi, 20 aprilie, pentru doi dintre aceşti polițiști pedepse cu executare:

Dosarul Mita la rutieră – două condamnări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMarius Laurențiu Greaca (foto) a fost găsit vinovat de 52 de fapte de luare de mită ce au fost săvârșite în perioada 22-30 aprilie 2016, dar și pentru două fapte de dare de mită, ce au avut loc în 25 și 29 aprilie același an. Judecătorii l-au condamnat la 6 ani și 2 luni de închisoare. Pentru alte 4 fapte de fals intelectual comise în aceeași perioadă, instanța a constatat că acestea s-au prescris, iar polițistul a fost exonerat de răspundere penală.

Polițistul Constantin Neamțu a fost condamnat la 5 ani şi 2 luni închisoare fiind găsit vinovat pentru 32 de fapte de luare de mită din perioada 22 aprilie-12 mai 2016 și două fapte de dare de mită.

Ca şi sancţiuni conexe pentru cei doi s-a dispus confiscarea sumelor de bani obținuți din infracțiuni pentru care a fost pus sechestru pe bunuri. În 2016, scandalul mitei i-a avut ca protagonist pe mai toţi poliţiştii de la rutieră, începând cu comisarul șef de poliție Andronic Viorel, reținut de  DNA alături de subalternii săi. Între timp, mai toţi au recunoscut faptele și au primit pedepse cu suspendare, cu excepţia celor doi care au fost condamnaţi astăzi, la rejudecare. Decizia de astăzi a Curții de Apel Bacău nu este definitivă.

Angela Croitoru

Articolul precedentPredarea ștafetei la Jandarmeria Neamț
Articolul următorVIDEO Traseu aplicativ. Încep înscrierile, 300 locuri la admiterea în școala de pompieri de la Boldești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.