0:00

Tinerii cu vârste de până la 27 de ani, absolvenți de liceu, care vor carieră militară, se pot înscrie la admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldești. Sunt 300 de locuri pentru sesiunea care începe astăzi, 20 aprilie, cu depunerea online a cererii de înscriere, potrivit ISU Neamț. Procedura se încheie în 5 mai și vor fi luate în considerare doar cererile transmise (și în week-end) la adresa de e-mail [email protected]. Toate actele necesare dosarului de recrutare trebuie depuse până pe 15 mai, dată la care se încheie și evaluarea psihologică.

Testarea fizică va fi în perioada 19-24 mai, urmată de proba scrisă din 27 mai și evaluarea medicală din perioada 31 mai – 29 iunie, la care vor participa „doar candidații care se încadrează în numărul locurilor socase la concurs, în ordinea descrescătoare a notelor finale”, potrivit aceleiași surse.

Mai multe informații găsiți pe site-ul școlii Boldești  și pe site-ul ISU Neamț. Toate detaliile privind organizarea şi desfăşurarea concursului pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane la nr. de telefon 0748.038509, 0233.216816, 0233.216815, în zilele lucrătoare de luni până vineri, între orele 08:00-16:00.

Pe lângă criteriile generale pe care un candidat trebuie să le îndeplinească cumulativ, sunt și trei specifice:

  • să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concurs;
  • să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
  • să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ.

Tinerii care se pregătesc de admitere au mai jos sursa video furnizată de ISU Neamț privind traseul aplicativ, cum trebuie executat și ce se depunctează:

C.I.

Articolul precedentDosarul Mita la rutieră – două condamnări
Articolul următorCSM Ceahlăul-Foresta Fălticeni. Informații privind accesul la meci