0:00

Dosarul Colectiv: Piedone a primit patru ani de închisoare cu executare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 Bucureşti, a primit o pedeapsă definitivă şi irevocabilă de 4 ani închisoare cu executare, în dosarul Colectiv, potrivit presei centrale.

Decizia a fost luată de judecătorii Curții de Apel Bucureşti astăzi, 12 mai, dar încă nu a fost publicată pe site-ul instituţiei de justiţie.  

Ca pedeapsă complementară, instanța îi interzice lui Piedone, pe o perioadă de 5 ani, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Reacția lui Cristian Popescu Piedone a venit rapid după informația privind condamnarea. „Dacă justiția a considerat asta. Mă duc cu deminitate, onoare. Cristian Popescu Piedone astăzi vă spune încă o dată. Aș fi lăsat capul în jos. Nu, îl țin și mai sus. Familia sunt cei care m-au judecat înaintea fariseilor, care mi-au zis că nu sunt criminalul de serviciu. A fost nevoie de un breaking news. Dar România nu se dezvoltă așa. Nu vreau să jignesc familiile. Copiii mei dacă erau acolo… Dacă acei părinți cred că eu, Piedone, le-am omorât copiii, așa să-i ajute Dumnezeu. Lucrurile nu se judecă aici, ci Acolo Sus. Mă voi întoarce (…)”, a declarat primarul sectorului 5 al Capitalei, citat de G4Media. Dar el a mai avertizat și că „Dacă 27 de ani Piedone a tăcut, acum nu voi mai tace” și a lansat și un îndemn pentru tinerii din România: „Sunteți copii tineri cu toți, plecați în altă țară. Mai bine sclav în altă țară decât în țara asta (…) Eu am crezut în dreptate, se pare că dreptatea o găsești în ceruri, nu pe pământ”. Pe o postare pe Facebook, edilul își susține în continuare nevinovăția postând că „ Piedone merge la pușcărie NEVINOVAT! Adevărații vinovați pentru tragedia Colectiv sunt liberi!!! Vă veți convinge”.

În același dosar, Cea mai mare pedeapsă, de 11 ani și 8 luni, a fost primită de unul dintre patronii clubului, Alin George Anastasescu. Ceilalți doi patroni au fost condamnați la 8 ani de închisoare –Paul Gancea și șase ani și patru luni – Costin Mincu.

Pirotehniștii Zaharia Viorel și Marian Moise vor avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 10 luni.

Cristian Niță, director al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Înstanța a dispus  suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.

Pompierii ISU Radu Antonina și Matei George Petrică vor avea de executat câte 8 ani și 8 luni închisoare.

Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior și Ramona Sandra Moţoc, referent superior au fost achitate.

Angela Croitoru

Articolul precedentVrea să fie poliţist la nici 5 ani
Articolul următorTraseul Duruitoarea – Toaca redeschis pentru turiştii experimentaţi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.