TÂRGU NEAMŢ: Donaţie de la Dorna pentru Maternitate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSpitalul Târgu Neamţ va beneficia, în 2016, de un incubator pentru îngrijirea copiilor născuţi prematur, din partea Dorna şi a Organizaţiei „Salvaţi Copiii România”, alături de alte 9 unităţi spitaliceşti pe profil pediatric din ţară.

Acţiunea face parte din campania „Grijă pentru copii”, desfășurată de Dorna, în parteneriat cu organizația „Salvați Copiii România”, campanie susţinută şi de marea campioană de tenis, Simona Halep.

„În 2016, cu ajutorul ambasadoarei cauzei, Simona Halep, românii au fost invitați să doneze timp pentru a oferi o șansă la viață copiilor născuți prematur. Secundele astfel adunate au fost transformate în 10 incubatoare necesare îngrijirii medicale a celor mici, care vor ajunge, luna aceasta, în 10 maternități din țară”, spun organizatorii.

Copiii născuți prematur pot petrece până la trei luni în incubatoare, pentru a ajunge la parametrii normali de viață, iar în această perioadă, fiecare secundă poate face diferența dintre viață și moarte.

„Anul acesta, donațiile de echipamente medicale de specialitate pentru copiii născuți prematur au fost făcute cu ajutorul consumatorilor noștri. Împreună, am adunat secundă cu secundă și am strâns, până la finalul campaniei, 77.166.627 de secunde, pe care le-am transformat apoi în incubatoare pentru copiii născuți prematur”, a declarat Nicoleta Eftimiu, Coca-Cola România.

„Procentul de copii născuți prematur în România este extrem de mare, acesta fiind principala cauză pentru mortalitatea infantilă din țara noastră. Dar copiii care se nasc prematur pot avea o dezvoltare normală, cât timp beneficiază de o îngrijire medicală de specialitate potrivită. De aceea, ne dorim să venim în întâmpinarea nevoilor medicilor din secțiile de neonatologie din România, cărora să le oferim echipamentele necesare”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizaţiei „Salvaţi Copiii România”.

De donaţia din 2016 vor beneficia: Spitalul Județean Călărași, Spitalul Municipal de Urgență Dorohoi, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, Spitalul Județean de Urgență Tulcea, Spitalul Județean de Urgență Alexandria, Spitalul Județean de Urgență Slobozia, Spitalul Târgu Neamț, Spitalul Județean de Copii „Sfânta Maria” Iași, Spitalul Județean de Urgență Craiova, Spitalul CF2 Bucureşti.

Dorna şi Organizaţia „Salvaţi Copiii România” au mai făcut donaţii în judeţul Neamţ, la Spitalul Municipal Roman, în 2015: 3.980 de euro (o lampă fototerapie Mediled Natus-Gada Group) şi 9.734 de euro (o masă radiantă de Reanimare CosyCot+Blende). (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentEVALUAREA NAŢIONALĂ: Peste 40.000 de semnături pentru o petiție care contestă un subiect de la matematică
Articolul următorFOTOGRAFII Ii din Neamţ prezentate la Bratislava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.