Sponsori importanți continuă să se implice în investiția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. BCR se alătură fundației „Dăruiește Viață” și anunță că va dona 100.000 euro pentru Spitalul Modular ATI ridicat în curtea spitalului județean. Suma rotunjește la 1 milion de euro ce s-a strâns până acum, din cele 2,5 milioane euro estimate de „Dăruiește Viață” a fi necesare pentru finalizarea investiției.

Donație de 100.000 euro anunțată de BCR pentru Spitalul Modular ATI din Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Anunțul oficial a fost făcut la vizita de la Piatra-Neamț a Danei Dima, vicepreședintele Retail&Private Banking BCR. „Inițiativa Dăruiește Viață, de a construi un nou spital la Piatra-Neamț este o sursă de inspirație pentru noi toți și ne bucurăm că avem oportunitatea să o sprijinim. Este important să le oferim oamenilor care locuiesc în județul Neamț șansa la un tratament modern și sigur. Încă de la începutul pandemiei ne-am propus să susținem cât de mult putem comunitatea și cadrele medicale în lupta cu virusul. Anul trecut, am mobilizat peste 1,6 milioane de euro pentru spitalele locale, comunitățile și ONG-urile implicate în procurarea și colectarea materialelor sanitare, sprijinul persoanelor vulnerabile, dar și în educația privind prevenția și protejarea oamenilor, în eforturile de a asigura învățământul de la distanță și cursuri online. Vom continua să fim parte din acest efort comunitar”, declară oficialul BCR.

Donație de 100.000 euro anunțată de BCR pentru Spitalul Modular ATI din Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele „Dăruiește Viață”, sunt la al doilea proiect de acest gen, după Spitalul Elias din Capitală, realizat exclusiv cu sponsorizări private. „Spitalul Modular ATI Piatra Neamț este o investiție valoroasă, atât în această perioadă, cât și post-covid, putând funcționa 5-10 ani, în funcție de cum este întreținut. Asta înseamnă o construcție responsabilă, respectând standardele unei secții ATI moderne. Ne bucurăm că împreună cu sponsorii și donatorii Dăruiește Viață reușim să fim #ÎmpreunăPentruMoldova”, afirmă Oana Gheorghiu.

De la prima cupă de beton, turnată în ziua de 4 februarie, lucrările de construcție au avansat rapid și au ajuns acum la partea de interior, urmând ca după predarea la cheie, Spitalul Județean Piatra-Neamț să echipeze secția. Proiectată a caza și îngriji 18 pacienți în 3 saloane și un izolator, secția ATI va avea circuitele necesare, laborator de analize, sterilizator, cameră de gardă, vestiare, depozite pentru materiale sanitare, spațiu tehnic pentru rețeaua de fluide medicale, platformă tehnică, propria centrală de tratare a aerului.

 

Donație de 100.000 euro anunțată de BCR pentru Spitalul Modular ATI din Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 370 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 1.800 de echipamente, aproximativ 13.000 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce. Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.400 de angajați deservesc 16,1 milioane de clienți în cadrul a 2.230 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul trimestrului III 2020, Erste Group deținea active totale în valoare de 272 miliarde EUR.

C.I.

Articolul precedentO familie cu trei copii a rămas fără casă în urma unui incendiu
Articolul următorAdministratorii cluburilor Chaplin’s şi Jazz Cafe rămân la arest de Paşte