maria antochi

Maria Antochi, tânăra de doar 21 de ani, diagnosticată în urmă cu un an cu leucemie acută limfoblastică a murit duminică după-amiază. Vestea a întristat sute de tineri care au cunoscut-o, pe pagina de socializare fiind postate multe cuvinte frumoase despre ea și de încurajare pentru cei apropiați.Ieri seară, în doliu se află și comunitatea din Barticești, după ce Leopold Cadar, unchiul senatorului Leonard Cadar, a părăsit această lume.

Maria a aflat pe 23 aprilie 2013 că suferă de această boală cruntă, pe când era studentă în anul întâi la Medicină Generală la UMF Iași. În ciuda greutăților, și-a continuat studiile, iar oamenii de bine au încercat să-i ajute familia pentru a-i oferi un tratament cât mai bun, costurile pentru citostatice ajungând și la aproape un miliard de lei vechi. În luna ianuarie, la Roman s-a organizat un eveniment caritabil, în încercarea tuturor celor dragi de a o face bine pe fată. Duminică, 9 februarie, Maria s-a stins.

“Ieri după-amiază, sora, colega și prietena noastră dragă a plecat spre ceruri. Îi putem spune cât de mult am iubit-o cât a fost printre noi și cât de mult o iubim și acum, când ne privește de sus, la biserica din satul Sagna. Înmormântarea are loc  joi, 13 februarie 2014, la ora 12”, este anunțul făcut de familie celor care vor să-și ia rămas bun de la Maria.

leopold cadar

Leopold Cadar s-a născut pe 6 mai 1966, fiind unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică din zona Romanului, dar și în Italia – Roma, acolo unde locuia cu familia acestuia și era îndrăgit de întreaga comunitate de români. Leo, așa cum îi spuneau toți cunoscuții, a murit în urma unui stop cardio-respirator. (C.M.)