Astăzi,15 iunie, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică și Compartimentului Activități Comerciale au depistat două persoane care puneau în vânzare pepeni și alte produse agricole, în locuri neautorizate, pe domeniul public, în Piatra Neamț.

Comercianților ambulanți li s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 700 de lei pentru încălcarea HCL 7/2010 actualizată prin HCL 135/2021 și OG 99/2000 privind bunurile și serviciile de piață. Poliţiştii le-au cerut să elibereze terenul de cele câteva tone de pepeni și cartofi, să- și mute autovehiculele staționate ilegal și să ecologizeze zona. Cei doi dormeau în mașini alături de marfă și foloseau pe post de toaletă spațiile verzi din apropiere.

Persoanele au fost îndrumate să-și comercializeze produsele în spațiile autorizate cum ar fi piețele din Piatra Neamț sau zona Piața Muncii, destinată exclusiv vânzării de produse agricole, legume și fructe.

Potrivit HCL 7/2010 actualizată prin HCL 135/2021, este interzisă depozitarea materialelor de orice fel precum mărfuri, ambalaje, tonete, mese, grătare, rastele, copertine pentru mașini, țarcuri, containere, pe domeniul public sau privat al municipalității. De asemenea, este interzisă vânzarea oricăror produse pe suprafețe destinate circulației pietonilor precum și pe suprafețe neamenajate în acest scop și constituie încălcări ale normelor în vigoare diminuarea lățimii trotuarelor prin comerț stradal neautorizat. Sancțiunile în astfel de cazuri pot ajunge până la 1000 de lei“, precizează Irina Ştefănescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale.

Astfel de acțiuni vor continua pe perioada întregului sezon estival, în toate cartierele municipiului Piatra Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentAsociația Ținutul Răzeșilor anunță prelungirea apelului de selecție pentru măsura M7/3A – Sprijin pentru constituirea și promovarea formelor asociative
Articolul următorFOTO: Arde o magazie la Centrul de ajutor pentru viață Turturești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.