Magistrații Tribunalului Suceava au dispus arestarea preventivă a doi bărbați cu dublă cetățenie ucraineano-română începând de ieri, 27 noiembrie, aceștia fiind suspectați de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic cu migranți.

Vineri, 26 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava și polițiști de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a doi bărbați, după ce aceștia ar fi preluat, din zona graniței de stat româno-ucrainene, 5 migranți, pe care i-ar fi transportat apoi în Rădăuți.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu luna noiembrie 2021, cei doi bărbați, ambii cu dublă cetățenie ucraineano-română, împreună cu alți cetățeni ucraineni, ar fi constituit un grup infracţional organizat și ar fi acţionat împreună şi în mod coordonat, în vederea racolării, îndrumării, călăuzirii, transferului, adăpostirii şi transportului unor grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu scopul de a obține beneficii financiare substanțiale.

În perioada 4 – 27 noiembrie 2021, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, membrii grupării ar fi preluat, călăuzit, adăpostit, transportat și îndrumat 24 de migranți, cetățeni originari din Bangladesh, India, Pakistan și Somalia, care ar fi pătruns în România, prin trecerea ilegală a frontierei de stat, prin zona verde”, a precizat comisar șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Cei 5 migranți au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

Angela Croitoru

Articolul precedentO femeie din Bălțătesti a împlinit 100 de ani și a fost sărbătorită de consilierii de la Pro România
Articolul următorBărbat decedat după ce autoturismul în care se afla s-a răsturnat de pe un pod
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.