Doi sportivi din Neamț au promovat în sesiunea bacalaureatului special din anul 2019. Este vorba de Radu Teodor Turturică, handbalistul Liceului cu Program Sportiv din Piatra Neamț și Vlăduț Gabriel Căuș, atletul Liceului cu Program Sportiv din Roman.

Radu Teodor Turturică

Astăzi, 4 iunie 2019, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat pentru olimpici, din acest an, au fost publicate de Inspectoratul Școlar Prahova. Potrivit datelor, handbalistul Radu Teodor Turturică a promovat cu nota finală 6,38 și atletul Vlăduț Gabriel Căuș a fost declarat admis cu nota finală 6,88. Aici puteți citi despre Radu Turturică, pe când se pregătea, acum patru ani, pentru admiterea la liceu.

Vlăduț Gabriel Căuș

La bacalaureatul olimpicilor din acest an au participat 147 de olimpici din țară, dintre care 22 au fost declarați respinși. Olimpicii au susținut probele de competențe în datele de 20-21 mai la limba română, în 22 mai la o limbă de circulație internațională, în 23-24 mai proba competențelor digitale. A urmat proba scrisă la limba și literatura română în ziua de 27 mai, proba obligatorie a profilului în ziua de 28 mai și proba la alegere a profilului și specializării în ziua de 29 mai. Primele rezultate au fost afișate în data de 31 mai și în aceeași zi s-au putut face contestații, între orele 12-14. Bacalaureatul pentru olimpici, din acest an, s-a desfășurat în central de examen organizat la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești: http://www.isj.ph.edu.ro/blog/wp-content/uploads/2019/03/rezultate-finale-bac-special-2019.pdf. (C.I.)

Articolul precedentTânăr dat dispărut, familia cere ajutor!
Articolul următorCum arată o rupere de nori pe o stradă din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.