reclama autocenter

Un bărbat de 60 de ani, din Piatra-Neamț, care a moștenit locuința părinților săi din satul Traian, comuna Zănești, a chemat pirotehniștii, în week-end, după ce-a găsit o grenadă defensivă, în timp ce făcea niște lucrări de reamenajare a imobilului. Militarii s-au dus, au ridicat grenada, au verificat zona, pe o suprafață de 15 mp, și n-au mai găsit alte elemente de muniție.

Grenadele de mână sunt de două tipuri: defensive și ofensive. Cele defensive sunt cu efect distrugător mai mare, având o fragmentare mai puternică și tocmai de aceea, în timpul războiului se utilizau doar în situațiile în care combatantul beneficia de o acoperire totală, pentru a nu risca să fie rănit de propria grenadă. Cele ofensive sunt mai puțin periculoase, putând fi folosite pe raze mai mici și fără a avea o acoperire bună. Lăudabilă atitudinea bărbatului care, după ce a descoperit grenada, a procedat exact așa cum scrie la carte și a curățat locul de un ”obiect” periculos, care stătea de zeci de ani în casa părinților săi. (C.M.)

Articolul precedentDe astăzi, “Raftul American” la Biblioteca Judeţeană “Kirileanu”
Articolul următorACTUALIZARE Antrenament cu elicopter deasupra municipiului Piatra Neamţ! Mâine, exerciţiu de amploare al ISU!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.