ACTUALIZARE: COMUNICAT DE PRESĂ ISU NEAMŢ

În data de 27.03.2018, începând cu ora 10:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» al judeţului Neamţ în cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situaţiilor de urgenţă la producerea unui incendiu la Centrul Comercial Shopping City Piatra Neamţ  şi aplicarea Planului Roşu de Intervenţie al judeţului Neamţ”.

La acţiune vor participa reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, astfel:

  • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ;
  • Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ;
  • Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ;
  • Unitatea Specială de Aviaţie IASI;
  • Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ;
  • Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ;
  • Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ;
  • Biroul de Management al Situaţiilor de Urgenţă din cadrul Primăriei Piatra Neamţ;
  • S.C. Shopping City Piatra Neamţ S.R.L.

Scenariul:

„În data de 27.03.2017, la orele 09.55, prin sistemul B.R.A.U. 112 Neamţ, dispeceratul integrat ISU-SAJ primeşte un anunţ de la o persoană aflată în S.C. Shopping City Piatra Neamţ S.R.L., prin care se comunică faptul că la etajul I, în zona spaţiilor comerciale care deservesc sectorul fast-food, a izbucnit un incendiu la instalaţia electrică. Numeroase persoane aflate în trafic pe Strada Bistriţei şi strada Petru Movilă, observând fumul negru care se ridică din zona obiectivului notifică la rândul lor evenimentul prin sistemul 112. Personalul de serviciu din dispeceratul integrat solicită informaţii suplimentare de la şeful serviciului privat, care comunică faptul că incendiul se manifestă cu violenţă la etajul I al complexului comercial şi că există un număr de aproximativ 6 persoane intoxicate cu fum, însă nu poate spune cu siguranţă dacă numărul acestora nu este mai mare. În urma raportării datelor comenzii unităţii, având în vedere intensificările de vânt precum şi importanţa obiectivului din punct de vedere al aglomerării de persoane, se ia decizia trimiterii forţelor şi mijloacelor de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ pentru sprijin în intervenţie dar şi în stabilirea cauzelor probabile de producere. Din informaţiile primite de dispecerul de serviciu de la staţia meteorologică vântul suflă cu putere din direcţia NV-SE, cu modificări pe direcţia N-S, existând pericolul extinderii incendiului la blocurile de locuinţe aflate în apropiere”. (ISU Neamţ)

****************

ŞTIRE INIŢIALĂ: Marţi, 27 martie, va avea loc un exerciţiu de amploare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) în municipiul Piatra Neamţ. Pentru ca lucrurile să decurgă aşa cum au fost planificate, astăzi s-a derulat un antrenament, care a presupus şi survolul unui elicopter deasupra oraşului. Foto:

Pentru persoanele îngrijorate de „praful alb”, care părea a cădea din nacela elicopterului, trebuie precizat că este vorba pur şi simplu de apă. Din câte am putut afla, exerciţiul de mâine presupune simularea unui incendiu cu victime la Shopping City Piatra Neamţ. Vom reveni cu amănunte. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentDoi soți au trăit zeci de ani cu o grenadă în casă
Articolul următorDin această seară, se-nchide circulaţia, pentru a monta ornamentele de Paşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.