pietricica turism
Dr. Ionel Sofron
dr. Cosmin Calancea

Dr. Ionela Sofron și dr. Cosmin Calancia sunt cei doi rezidenți promovați la concursul pentru ocuparea a două posturi în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Cei doi medici înscriși la concurs au susținut probele în fața comisiei de specialitate de la Institutul Regional de Oncologie Iași în ziua de 17 ianuarie 2019. La proba scrisă dr. Sofron a avut un punctaj mai mare față de colegul ei (95, respectiv 89), dar la proba clinică ambii rezidenți au obținut același punctaj (90). Calificarea finală, care include aprecierea pentru activitatea științifică a fiecărui candidat, a fost 229,60 puncte pentru doctorița Ionela Sofron și 199 puncte pentru doctorul Cosmin Calancia.

Amândoi sunt rezidenți în anul V la Iași și urmează să se prezinte pe posturile de la Piatra Neamț: „Știu că cei doi medici rezidenți nu se vor prezenta imediat în ATI, mai au câteva module de parcurs”, declară dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, directorul medical interimar al SJU Piatra Neamț.

Secția ATI de la Piatra Neamț este organizată cu 25 de paturi și are în coordonare și unitatea de transfuzie sanguină. Sunt 9 medici specialiști și primari angajați în secție, care este acreditată pentru prelevare de organe. Sub coordonarea medicului specialist Gelu Felcian Dulhai, la Piatra Neamț s-au făcut 14 intervenții reușite pentru prelevarea de organe, ultima în luna octombrie 2018.

(C.I.)