Doi procurori din Neamţ ejectați din sistem, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCompletul de 5 judecători de la cea mai înaltă instanţă din România a pus punct, definitiv, telenovelei de la Parchetul Bicaz: „Respinge recursul declarat de BUDĂI MIHAI VLAD şi OLTEANU DANIELA în contradictoriu cu Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia de disciplină pentru procurori, ca fiind declarat împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge, ca inadmisibilă, excepţia de nelegalitate a Ordinelor nr. 4/19 aprilie 2012 şi nr. 9/8 decembrie 2012 emise de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de BUDĂI MIHAI VLAD şi OLTEANU DANIELA împotriva hotărârii nr. 12/P din 26 noiembrie 2014, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 15 iunie 2015”.

Aşadar, după un şir de decizii ale Consiliului Superior al magistraturii, care i-a sancţionat pe cei doi soţi pentru abateri disciplinare, i-a suspendat pe durata cercetărilor şi apoi i-a exclus din magistratură, în noiembrie 2014, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au considerat că procurorii îşi merită soarta şi le-au tăiat orice şansă de revenire în sistem.

Telenovela de la Parchetul Bicaz, unde exista un conflict făţiş între procurorul Mihai Vlad Budăi şi soţia sa Daniela Olteanu – pe de o parte, şi şeful instituţiei de la acea vreme Mugurel Darie, a început din 2012, iar scandalul a ajuns în atenţia CSM după ce procuroarea Olteanu l-a acuzat pe şeful ei că o hărţuieşte la locul de muncă.

După o perioadă de timp, în care relaţiile de colegialitate au decurs, după aprecierea mea, normal, începând cu luna mai 2012, folosindu-se de ascendenţa profesională şi de funcţia de conducător al Parchetului, prim-procurorul a început să se manifeste făţiş, în raport cu mine – procuror cu funcţie de execuţie, subordonat ierarhic, insistând şi persistând pentru a obţine satisfacţii fizice/spirituale, pe teme sexuale”, a scris Daniela Olteanu în plângerea sa adresată CSM. Procuroarea a susţinut, în toate reclamaţiile, că din cauza refuzurilor sale de a ceda avansurilor şefului, a început să fie hărţuit şi soţul ei.

La rândul lui, sătul să fie perceput cu o imagine „deformată”, procurorul Mugurel Darie i-a reclamat pe subordonaţii săi superiorilor şi a declanşat, astfel, o parte din cercetările disciplinare pe numele celor doi. Atmosfera din Parchetul Bicaz i-a scandalizat pe membrii CSM, conştienţi că pe oamenii de rând, a căror soartă depinde de modul în care sunt soluţionate dosarele penale, îi interesează foarte puţin spre deloc „satisfacţiile spirituale” dintre procurori. Şi pentru că buba se umflase prea tare, singura soluţie care mai putea salva situaţia era excluderea din sistem a „turbulenţilor”. Ceea ce s-a şi întâmplat, definitiv şi irevocabil.
C.MIRCEA

Articolul precedentTeatrul Tineretului Piatra Neamț: Program spectacole 15-21 iunie
Articolul următorDispărut de-acasă în Vinerea Patimilor; poliția a început căutările!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.