Două din secțiile importante de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț și care duc lipsă de medici își completează echipa cu doi specialiști proaspăt promovați la concurs.

Unul din cele două posturi vacante pentru Laboratorul de radiologie și imagistică a fost ocupat de medicul rezident în anul IV Elena Laura Iosub. Doctorița a dat examenul la Spitalul Clinic de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași, iar comisia universitară i-a acordat 89,50 de puncte la proba scrisă, 90 de puncte la proba clinică și 24,10 puncte la activitatea științifică și profesională. Dr. Laura Iosub a obținut postul de radiolog la Piatra Neamț cu 203,60 puncte în total. În prezent, este medic rezident anul IV la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Mureș. Laboratorul de radiologie a SJU Neamț are nevoie de medici, întrucât în curând va fi pus în funcțiune noul aparat RMN. Managerul spitalului, dr. Codruț Munteanu, ar dori ca doar pentru investigațiile RMN să fie o echipă distinctă de medici care să asigure programul de două ture. Acum, sunt 7 medici angajați pe tot Laboratorul radiologic al spitalului.

Un alt medic promovat prin concurs este pediatrul Iulia Elena Mitră-Balint. Proba scrisă și cea clinică au fost susținute recent, în fața comisiei de la SJU Neamț. Medicul specialist a obținut postul de recuperare pediatrică, din cele două posturi scoase la concurs pentru secția Pediatrie, cu 228,41 puncte în total, din care punctajul maxim – 100 de puncte – l-a primit la proba clinică. Dr. Iulia Elena Mitră-Balint vine de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. Dr. Tereza Petruț, medic pediatru la o clinică privată din Iași, s-a înscris, dar n-a mai participat la concursul pentru al doilea post în Pediatria SJU Neamț. (C.I.)