pietricica turism

Din 140 de firme verificate în ultima lună a anului, doar la două au fost găsite persoane care munceau fără forme legale. Inspectorii de muncă au aplicat două amenzi, în valoare totală de 40.000 lei, una administratorului unui restaurant și cealaltă la o firmă de comerț la care au fost depistați lucrătorii cărora nu li se încheiaseră contract individual de muncă.

“Au fost depistate două cazuri de muncă nedeclarată, la doi angajatori, pentru care nu s-au încheiat forme legale de angajare. În vederea identificării și combaterii muncii nedeclarate, au fost dispuse două măsuri și s-au aplicat două sancțiuni contravenţionale în valoare de 40.000 lei”, a declarat în conferința de presă de astăzi, 31 ianuarie, Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț.

La verificările din luna decembrie au mai fost aplicate amenzi în valoare totală de 1.800 de lei la cele 6 firme la care au fost găsite în total 65 de angajați ale căror contracte individuale de muncă nu fuseseră oficializate în Revisal. Pentru 68 de nereguli, inspectorii au dat dispoziții scrise de remediere. Tot în luna decembrie, ITM Neamț a verificat dacă sunt aplicate normele de protecția muncii la 115 agenți economici. Majoritatea au fost găsiți în neregulă, dar abaterile n-au fost majore, astfel că cele 85 de amenzi cumulează 7.500 lei. (C.I.)