olimpiciDoi dintre elevii olimpici ai Colegiului Național “Emil Racoviță” vor reprezenta țara, la competițiile internaționale de Matematică și Științele pământului, după ce au trecut de probele de selecție pentru formarea echipei naționale a României.

Ovidiu Avădanei, elev în clasa a XII-a, va participa la Olimpiada Internațională de matematică, în luna iulie 2016, la Hong Kong. Această performanță reprezintă și efortul profesorului coordonator Cătălin Budeanu.

Celălalt rezultat remarcabil a fost obținut de Tudor Pipirig, din clasa a XI-a, recent calificat la Olimpiada Internațională Științele Pământului, care va avea loc în septembrie, în Japonia.

Potrivit reprezentanților colegiului, “pasiunea pentru chimie, curajul experimentelor și al experiențelor noi i-au fost stimulate de profesorul Petronela Ilaș, iar viziunea interdisciplinară a fost modelată de către profesorii Lorela Caradan (biologie), Mihaela Lesenciuc (geografie) și Cristinel Miron (fizică)”.

Încă din 2011, ambii elevi au obținut rezultate deosebite, Ovidiu Avădanei la Olimpiada Națională de matematică și Balcaniada de matematică, iar Tudor Pipirig la Olimpiada Națională de Chimie și Olimpiada Națională Științele Pământului.

Ovidiu și Tudor sunt elevi deosebiți, dornici de cunoaștere care au întâlnit profesori dedicați care le-au fost alături, îndrumându-i cu competență, răbdare și pasiune. Această întâlnire fericită a determinat evoluția lor și obținerea unor rezultate excepționale“, a declarat directorul Colegiului Național „Emil Racoviță”, profesor Paula Gavrilescu. (M.T.)