0:00

Ajutoarele alimentare ajung, săptămâna viitoare, la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn prim transport, cu 2.496 de pachete cu alimente, va ajunge la Piatra Neamț, pe 8 iunie, conform informațiilor funizate de Primărie. La nivelul municipiului sunt aproximativ 10.000 de beneficiari, ceea ce ar presupune un total de aproape 250 de tone de alimente.

„Vom anunța public când începem distribuirea, cel mai probabil în a doua parte a săptămânii viitoare. Fiecare persoană beneficiară trebuie să se prezinte la ridicare cu actul de identitate și  va primi două pachete a 12,5 kg fiecare, conținând alimente neperisabile: zahăr, ulei, făină, produse făinoase. Distribuția o vom realiza din cartierul Speranța, de la centrul social”, este precizat într-un comunicat al Primăriei Piatra Neamț.

Cine sunt beneficiarii ajutoarelor alimentare

Persoanele care beneficiază de ajutoare alimentare în baza Hotărârii de Guvern nr.799/2014 trebuie să facă parte dintr-una dintre categoriile: familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale de până la 450 lei, precum si şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună inclusiv. De alimente gratuite pot beneficia și pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari ai indemnizaţiei sociale pentru pensionari, al căror venit este de până la 450 lei/lună inclusiv; persoanele beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, ale căror venituri cumulate sunt de până la 450 lei/lună inclusiv sau persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private.

De același sprijin se pot bucura și persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, care nu se încadrează în niciuna dintre situaţiile de mai sus.

„Aceste persoane, care practic nu se găsesc pe liste, se pot adresa Registraturii  Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Piatra Neamţ, în vederea solicitării acestui beneficiu cu următoarele documente: cerere tip; copii acte de identitate ale tuturor membrilor familiei; dovada veniturilor realizate în luna anterioară solicitării( adeverinţe salar, cupoane pensii, indemnizaţii, alocaţii  etc.) și adeverinţă eliberată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Neamţ  pentru toate persoanele majore din familie”, este menționat în aceeași informare de la Primăria Piatra Neamț. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentLa Grinţieş, mai mult lemn în maşină decât în acte!
Articolul următorDoi elevi de la ”Racoviță” reprezintă România la olimpiadele internaționale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.