femei violenta logoRețeaua „Rupem tăcerea despre violența sexuală” a lansat, recent, „Ghidul pentru victimele violenței sexuale”.

Violența sexuală în România este o realitate, aproximativ 600.000 de femei fiind, la un moment dat, victimele unei agresiuni sexuale, după cum arată un studiu realizat de Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene.

„Din păcate, un număr foarte mic de femei raportează agresiunea, de teamă sau rușine. Victimele violenței sexuale nu beneficiază de servicii integrate – de informare, asistență medicală și medico-legală și de consiliere psihologică într-un singur loc, ci sunt nevoite să se deplaseze la numeroase instituții și să contacteze o serie de specialiști, proces care poate fi traumatizant și dificil pentru victimă. Rețeaua «Rupem tăcerea despre violența sexuală» a realizat un ghid, care își propune să ajute victimele și include informații despre ce anume se întâmplă după agresiunea sexuală, incluzând examinarea medicală, procedurile legale, reacțiile emoționale și rolul celor din jur în vederea recuperării victimelor violenței sexuale”, precizează realizatorii Ghidului.

Ghidul integral:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/06/Ghid.pdf

„Dată fiind rata mare de violuri și alte forme de violență sexuală în România, este important și urgent ca ghidul să fie diseminat de către noi toți și toate, pentru a ajunge la cât mai multe persoane. Violența sexuală, în toate formele sale, este o gravă încălcare a drepturilor omului și o infracțiune sancționată penal (art. 218 alin. 1-2 Codul Penal), cu profunde consecințe pe termen lung pentru victimă”, potrivit sursei menţionate. (ZCH NEWS)

Articolul precedentApa Serv: S-a obţinut acordul cetăţenilor * Se fac branşări la Dumbrava Roşie
Articolul următorACCIDENTUL DE LA SĂBĂOANI: REACŢII DIN GRECIA!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.