Mădălin Aursului, tânărul de 18 ani care s-a dezbrăcat și a luat la bătaie pe un băiat de 16 ani, în plină stradă, la Roznov (foto), a mai fost acuzat de violențe. Era minor, anul trecut, când l-a bătut în două rânduri pe un alt băiat. Părinții acestuia au făcut plângere, polițiștii au început ancheta, sub coordonarea Parchetului Piatra Neamț. În cele din urmă, s-a renunțat la urmărirea penală și rezoluția procurorului în dosar a fost înaintată Judecătoriei Piatra Neamț.

Pe baza documentelor de la dosar, instanța a admis concluzia parchetului și hotărârea din 28 iunie 2019 a devenit definitivă. „Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ de confirmare a renunţării la urmărirea penală. În baza art. 318 alin. 15 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia Ordonanţei nr. 1149/P/2018 din data de 24.04.2019, emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală cu privire la săvârşirea de către intimatul Aursului Mădălin a infracţiunii de lovirea sau alte violenţe ăn formă continuată, (2 acte materiale), prevăzută de art. 193 alin.l Cod penal cu aplicarea art.35 alin.l Cod penal şi art.113 alin.3 Cod penal. În baza art. 274 alin. (1) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 28.06.2019. Document: Încheiere finală (dezinvestire)  1257/2019  28.06.2019”, se arată în soluția publicată pe portal. Cel mai probabil, părinții copilului bătut și-au retras plângerea și, astfel, Mădălin Aursului a scăpat de răspunderea penală.

 

Cazul agresiunii din seara de 24 mai a făcut vâlvă pe rețelele de socializare, mai întâi, unde a fost postat filmul acestei scene, cu păreri împărțite între fapta în sine și lipsa de reacție firească a celor care au înregistrat . Astăzi, 26 mai, tânărul urmează să fie dus la parchet cu propunere de arestare preventivă pentru lovire și agresiune sexuală.

(C.I.)

 

Articolul precedentPrimăria Piatra-Neamț continuă lucrările edilitare de sezon!
Articolul următorInformații utile despre pariuri anulate