pietricica turism

Doctorii Grigore Berea și Constantin Nanu, arestați pentru luare de mită la începutul lunii martie, încearcă să scape de gratii. Ambii au depus cereri de înlocuire a măsurii preventive la Tribunalul Neamț, iar solicitările lor vor fi judecate în aceeași zi, și anume pe 17 aprilie. Față de dr. Nanu, care a cerut, pur și simplu, o măsură mai blândă, care poate fi arest la domiciliu sau control judiciar, dr. Berea a formulat solicitarea explicit – control judiciar pe cauțiune. Acest lucru înseamnă că este dispus să plătească o anumită sumă, care va fi stabilită de instanță, ca să fie lăsat în libertate.

Dr. Constantin Nanu este ”campionul” faptelor de corupție săvârșite în perioada în care secția de ortopedie a fost monitorizată de anchetatori, el figurând în referatul procurorilor cu 27 de fapte de luare de mită. Spre comparație, dr. Grigore Berea are ”doar” 13.

Medicii ortopezi, 5 la număr, au fost reținuți la începutul lunii martie, după descinderi ale ofițerilor anticorupție și 4 dintre ei au primit mandate de arestare. Doar dr. Ghenadie Bucătaru a fost plasat, din start, sub control judiciar. La cererea de prelungire a arestării preventive, doctorii Grigore Berea, Constantin Nanu și Florică Guțu au mai primit câte un mandat, în vreme de dr. Gheorghe Borș a fost plasat în arest la domiciliu. Acum, medicii Nanu și Berea încearcă o nouă variantă de a scăpa de arest.

C.M.

3 COMENTARII

Comments are closed.