Procurorii DNA Suceava au dispus trimiterea în judecată a primarului de Botoşani şi a 4 funcţionari ai instituţiei. Cătălin Flutur este acuzat de „săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată”.

Cătălin Flutur

De asemenea, Adriana Zăiceanu (director executiv al Primăriei Botoșani) este trimisă în judecată „pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată”. A fost deferit justiţiei şi Constantin-Cezar Puiu, șef al Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Botoșani, care este suspectat de „săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”.

Şi Mihaela Gontineac, la data faptei secretar în cadrul Primăriei Botoșani, acuzată de procurori de „săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”, a fost trimisă în judecată. Nu în ultimul rând, a fost deferit justiţiei şi Ioan Apostu, la data faptei secretar în cadrul Primăriei Botoșani, pe care procurorii îl suspectează de „săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”.

Sediul DNA Suceava

„În perioada 30.11.2006-19.12.2011, inculpatul Flutur Cătălin-Mugurel, în calitate de primar al municipiului Botoșani, și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce privește încheierea și derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafață de 4.668 mp, proprietatea Consiliul Local al Municipiului Botoșani, pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncțional”, se precizează în rechizitoriu.

Detaliat ce li se mai reproşează celor 5 puteţi citi AICI.

Primăria Botoșani a comunicat că nu se constituie parte civilă în cadrul procesului penal, urmând ca, în eventualitatea unei soluții de condamnare, să își rezerve dreptul de a promova o acțiune la instanța civilă. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMarş de susţinere pentru dr. Camelia Smicală autorizat de Primăria Piatra Neamț
Articolul următorBilanț bun obținut de elevii nemțeni la Olimpiada de religie (catolic)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.