itpf iasiUn poliţist de frontieră, de la ITPF Iaşi, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Iaşi, fiind acuzat de “efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată (21 de acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (8 acte materiale), participaţie improprie la comiterea infracţiunii de fals intelectual”.

Procurorii au constatat, în urma anchetei derulate, că “În perioada 11 mai 2013 – 07 august 2014, inculpatul Ciobanu Radu – Ionuţ a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția sa de ofițer de poliție judiciară, ce au constat în închirierea (cedarea folosinței cu titlu oneros) de autoturisme către diverse persoane, în scopul obținerii de bani pentru sine. Clienţii erau racolaţi fie prin intermediul unor anunţuri online, fie prin intermediul unui cont de Facebook sau al unui post telefonic. Pe lângă preţul solicitat pe zi (preţ ce varia între 18 şi 28 euro/zi, în funcţie de durata închirierii), inculpatul solicita clienţilor şi o garanţie de 100 sau 150 euro”, conform comunicatului DNA.

Procurorii mai afirmă că, pentru a disimula o parte din activităţile pe care le desfăşura, în perioada 11 mai 2013 – 15 aprilie 2014, Radu-Ionuţ Ciobanu a întocmit în fals 8 contracte de comodat, cu titlu gratuit, pe care le-a semnat împreună cu persoanele care au închiriat autoturismele, pentru ca acestea să le folosească în vederea producerii de consecinţe juridice, respectiv justificarea în faţa organelor de poliţie a dreptului de folosinţă asupra autovehiculelor închiriate. În data de 21 mai 2013, el a determinat cu intenţie un notar public să falsifice, fără vinovăţie, cu prilejul întocmirii, un contract de comodat, prin care se atesta în fals caracterul gratuit al împrumutului unui autoturism către o persoană. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDe la ridicol la tragic: le-a plouat pe pacienta pe care o operau!!!!!!
Articolul următorTânăr de 22 de ani, accident mortal
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.