DNA: Fostul primar de Paşcani, deferit justiţiei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DNA Iași au dispus trimiterea în judecată a fostului primar de Paşcani, pe care îl acuză de „abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

Alături de Dumitru Pantazi, la data faptei primar la Pașcani, au mai fost trimişi în judecată Mircea Zuzan, la data faptei secretar al Consiliului Local Pașcani și Ovidiu Ciprian Prisecaru, la data faptei responsabil în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului din aparatul propriu al Primarului Municipiului Pașcani. Şi în aceste cazuri, cercetările se referă la infracţiunea de „abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

Mai sunt vizaţi de anchetă Elena Serghiuţă, la data faptelor inspector în cadrul Serviciului Urbanism, Amenajarea Teritoriului și Disciplina în Construcții din aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Pașcani, cercetată pentru „abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit” şi „fals intelectual”, Emilian Oneaţă, la data faptelor administrator al SC „Perla Neagră” SRL, acuzat de „două infracțiuni de uz de fals” şi Vasile Bodnar, la data faptelor administrator al SC „Fab Casa Nouă” SRL, cercetat pentru „fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals intelectual în formă continuată şi uz de fals”.

Şi cele două firme sunt părţi anchetate în dosar: SC „FAB CASA NOUĂ” SRL, acuzată de săvârșirea infracțiunilor de: fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals intelectual în formă continuată şi uz de fals şi SC „PERLA NEAGRĂ” SRL, cercetată cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de uz de fals.

„În cursul anului 2011, primăria Pașcani a derulat o procedură de licitație publică pentru concesionarea unui teren în suprafață de 15 mp care a fost adjudecat de SC Perla Neagră SRL, administrată de inculpatul Oneață Emilian. În continuare, inculpatul Oneață Emilian, beneficiind de ajutorul inculpaților Bodnar Vasile și Curelaru Dorin-Alexandru, în calitate de conductor arhitect cu drept de semnătură și membru al Ordinului Arhitecților din România, a depus la primăria Pașcani cererea pentru emiterea unei autorizații de construire fast-food parter (construcție demontabilă). În documentația atașată acestei cereri, inculpații Bodnar Vasile și Curelaru Dorin-Alexandru au precizat că terenul pe care urma a fi edificată construcția respectivă era în suprafață de 36 mp, aspect neconform cu realitate și cunoscut de administratorul SC Perla Neagră SRL.

În perioada 16.07.2012 – 11.02.2013, inculpatul Pantazi Dumitru, în calitate de Primar al Municipiului Pașcani, împreună cu inculpații Zuzan Mircea și Prisecaru Ovidiu-Ciprian, în exercitarea atribuțiilor de serviciu au semnat o autorizație de construire, în condițiile în care nu exista acordul scris, dat în formă autentică, de către proprietarii unei clădiri învecinate (formă cerută de dispozițiile actelor normative în vigoare și prevăzută și în certificatul de urbanism aferent emis de Primăria Municipiului Pașcani).

Autorizația de construire a fost întocmită de către inculpata Serghiuță Elena, cunoscând neregulile de mai sus, document ce a fost ulterior introdus în circuitul de semnare”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Ce li se mai reproşează celor anchetaţi puteţi citi AICI.

Procurorii au încheiat cu Dorin-Alexandru Curelaru un acord de recunoaștere a vinovăției, în sarcina acestuia reținându-se săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 8 (opt) luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Iași. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAutoritățile nemțene se pregătesc de vacanță
Articolul următorUMF Iaşi: O nouă vizită a mascaţilor! Au plecat cu 20 de studenţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.