pietricica turism

bacau dsv bodea carmen carletaProcurorii DNA Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a fostei şefe a Direcţiei Sanitar-Veterinare Bacău, Carmen-Carleta Bodea, potrivit unui comunicat de presă.

Ea este acuzată de luare de mită (8 fapte) şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (6 fapte).

Alături de Carmen Bodea au fost trimişi în judecată, în libertate: Gheorghiţă Vlad (acuzat de complicitate la luare de mită), Fănel Bogos, Dumitru Vasiliu, Alexandru Scripcaru și Costel Pânzaru (toţi acuzaţi de dare de mită).

“La data de 26 octombrie 2015, inculpata Bodea Carmen-Carleta, în calitate de director executiv al DSVSA Bacău, cu ajutorul inculpatului Vlad Gheorghiță a pretins și a primit suma de 2.700 lei de la inculpatul Pânzaru Costel, administrator al unei societăți comerciale cu obiect principal de activitate comerț cu ridicata al cărnii și produselor din carne. Banii au fost pretinși și primiți în legătură cu atribuțiile de serviciu referitoare la planificarea acțiunilor și controalelor, autorizarea/înregistrarea obiectivelor supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, suspendarea/anularea autorizației/înregistrării sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor și dispunerea măsurilor complementare de sancționare”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Bacău.

Rechizitoriul, pe larg, AICI.

Inculpații Budacă Vasile, Budacă Iosif Ioan, Pârșot Cristina-Mirela, Preotu Ioan, Rotaru Bogdan, Ungureanu Ionela-Raluca și Enea Laura au încheiat cu procurorii anticorupție acorduri de recunoaștere a vinovăției. Procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei de 10.000 lei ce aparține inculpatei Bodea Carmen-Carleta. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție. (ZCH NEWS)