0:00

DNA: Fosta directoare economică a CET Bacău judecată pentru cumpărare de influență, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DNA Bacău au trimis-o în judecată pe fosta directoare economică a SC CET SA Bacău, pe care o acuză de “săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență”, potrivit unui comunicat de presă.

Alături de Gabriela Mazilu este trimis în judecată, sub aceeaşi acuzaţie, şi Ovidiu Mazilu.

“În vara anului 2010, S.C. CET S.A. Bacău și S.C. Electrocentrale Oradea S.A. urmau să încheie contracte de transport pentru cărbunele achiziționat de la Societatea Națională a Cărbunelui Oltenia, contracte pe care inculpații Mazilu Gabriela și Mazilu Ovidiu și un om de afaceri (martor în cauză) au încercat să și le adjudece prin intermediul unei societăți controlate de acesta din urmă. În acest scop, omul de afaceri a luat legătura cu un consilier județean în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, care i-a spus că, prin influența pe care o are pe lângă conducerea centrală a unui partid politic, îi poate asigura încheierea contractelor de transport, având în vedere că, la acea dată, primarii din municipiile Bacău și Oradea erau membri ai aceleiași formațiuni politice. Pentru a-și exercita influența pretinsă, consilierul județean i-a cerut omului de afaceri suma de 500.000 de lei, bani despre care a afirmat că urmau să fie folosiți de partid, solicitare pe care omul de afaceri le-a adus-o la cunoștință soților Mazilu Gabriela și Mazilu Ovidiu și cu care aceștia au fost de acord”, potrivit rechizitoriului DNA Bacău.

Cele trei persoane au fost de acord atât cu remiterea sumei de 500.000 de lei, cât și cu plata unui avans de 50.000 de euro. “Pentru obținerea banilor solicitați ca avans, inculpata Mazilu Gabriela, folosindu-se de calitatea de director economic al SC CET SA Bacău, a dispus plata unor datorii pe care această societate le avea către o firmă a omului de afaceri. Astfel, în luna septembrie 2010, cei doi inculpați și omul de afaceri au remis consilierului județean, în 4 tranșe, suma totală de 210.000 lei. Deși acesta a afirmat că a efectuat toate demersurile la care s-a angajat, cele trei persoane nu au reușit să încheie contractele de transport cărbune respectiv”, mai precizează procurorii DNA Bacău.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

Cauza a fost disjunsă pentru continuarea cercetărilor față de persoana care, la data faptelor, deținea funcția de consilier județean, având în vedere că acesta este subiectul unei proceduri de extrădare, fiind condamnat definitiv într-un alt dosar penal. La data de 12 octombrie 2015, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Gabrielei Mazilu şi a lui Ovidiu Mazilu cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de corupție (comunicat nr. 1592/VIII/3 din 12 octombrie 2015). (ZCH NEWS)

Articolul precedentPietreanul care parcurge Americile pe bicicletă a fost jefuit în Panama!
Articolul următorCele mai bune handbaliste în viziunea antrenorilor CSM Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.