0:00

DNA: Fonduri europene contra… declaraţii false!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DNA Suceava au trimis în judecată, în libertate, un administrator de societate, pe care-l acuză că a obţinut fonduri nerambursabile în mod ilegal, potrivit unui comunicat de presă.

Mihai Ailenei, administrator al SC Sabirob SRL, este acuzat de “folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

Alături de acesta, au mai fost trimişi în judecată şi Dumitru Ştefan, Mihai Varzari și Cătălin Bîrsanu, administratori ai unor societăți comerciale, pe care procurorii îi acuză de “complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

De asemenea, a fost deferită justiţiei şi SC SABIROB SRL, sub acuzaţia de “folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

“La data de 28 decembrie 2009, între inculpatul Ailenei Mihai, administrator al SC Sabirob SRL, și Agenția pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit a fost încheiat un contract de finanțare având ca obiect acordarea unei finanțări nerambursabile pentru proiectul «Fabrică de procesare legume și fructe în comuna Bălușeni, județul Botoșani», în valoare de 8.146.907 lei (1.934.351 euro). Anterior, dar și după încheierea contractului, inculpatul Ailenei Mihai, beneficiind și de ajutorul celorlalți inculpați, a depus la autoritatea contractantă mai multe documente incomplete sau false, în scopul de a maximiza bugetul acestui proiect, mai exact pentru a mări cheltuielile aferente proiectului respectiv, demersuri în urma cărora a reușit să obțină suma de 2.735.017,74 lei, reprezentând fonduri nerambursabile”, se precizează în rechizitoriul DNA.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă cu suma de 2.570.298, 40 lei, la care vor fi adăugate dobânzi și penalități calculate până la data plății efective. S-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin lui Ailenei, Bîrsanu, Varzari și SC Sabirob SRL. Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Suceava. (ZCH NEWS)

Articolul precedent16 străzi fără gaz, după explozia de luni!
Articolul următorTrei zile de foc: Avertizare de caniculă şi recomandări de la ISU Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.