curtea de apel suceavaO avocată din cadrul Baroului Suceava a fost deferită justiţiei de către DNA, fiind acuzată de trafic de influenţă.

Conform comunicatului DNA, “în perioada 2010-2011, inculpata Kreisel-Cricleviț Carmen, în calitate de avocat în cadrul Baroului Suceava, beneficiind de sprijinul celorlalți doi inculpați, a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) suma totală de 18.000 euro, din care a primit efectiv 8.000 euro, pretinzând că are influență asupra unei judecătoare din cadrul Curții de Apel Suceava – Secția Penală, învestită cu soluționarea apelului declarat într-o cauză care îl viza pe denunțător.

În schimbul banilor, inculpata Kreisel-Cricleviț Carmen a lăsat să se înțeleagă că, prin prisma relațiilor personale pe care le are cu acel magistrat, dar și prin cointeresarea sa materială, o va determina să adopte o soluție favorabilă în cauză, în sensul de a schimba încadrarea juridică a faptei reținută în sarcina persoanei vizate din infracțiunea de omor calificat într-o infracțiune cu un grad de pericol social scăzut, sancționată de legea penală mult mai blând, care să-i faciliteze obținerea unei condamnări cu suspendarea condiționată a executării pedepsei”.

În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată, sub control judiciar, Dumitru Dascălu şi Nicuşor Sargan, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumelor de 5.240 euro și 11.000 lei, aparținând inculpatei Kreisel-Cricleviț Carmen. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Suceava, cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. (ZCH NEWS)