luceafarul spectacol 01Copiii de la Asociaţia de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale – ”Luceafărul” au ”strălucit” joi, 3 decembrie, pe scena de festivități de la Consiliul Județean, cu ocazia unui spectacol dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Copiii au recitat poezii, au cântat colinde și au interpretat instrumental cântece specifice sărbătorilor de iarnă. Publicul a fost unul deosebit, format din familiile și prietenii copiilor, alături de care au stat reprezentanți ai autorităților județene și locale.

Este momentul în care îi salutăm pe beneficiarii noștri, persoane cu dizabilități și familiile acestora, este momentul în care ne dorim să fie văzuți de comunitate ca pe niște persoane frumoase, persoane cu abilități și persoane care merită să fie admirate și respectate și merită să facă parte din comunitatea noastră”, a spus Daniela Coman, președinta Asociației ”Luceafărul”.

luceafarul spectacol 02Președintele Consiliului Județean Neamț a ținut un scurt discurs despre importanța organizării unui spectacol cum a fost cel pus în scenă de ”Luceafărul”. „În astfel de momente, așa cum am mai spus-o și cu altă ocazie, ne dăm seama cât suntem de norocoși, chiar dacă lefurile în administrație sunt mici, chiar dacă din anumite puncte de vedere nu avem satisfacțiile pe care ni le dorim, chiar dacă se schimbă Guvernul și oamenii politici. Societatea în asamblu face eforturi ca să integreze acești copii și îi asigur pe toți cei implicați că încercăm și vom încerca în continuare să-i ajutăm”, a spus Iacoban.

Copiii au reușit să transmită mesajul lor, dincolo de tematica spectacolului, un mesaj care a demonstrat celor prezenți că merită să fie în mijlocul comunității, că au abilități demne de apreciat și că pot oferi ceea ce cu toții, la rândul nostru, ar trebui să oferim: iubire. La spectacol a urcat pe scenă și un cor de muzică psaltică ce a interpretat mai multe cântece specifice sărbătorii Nașterea Domnului. (M. TEODOROF)