Biblioteca Județeană “G.T. Kirileanu“ este gazda evenimentului „Hocus-pocus-incursiune literar-muzicală în lumea vrăjitoriei“. Manifestarea are loc pe 14 iulie, cu începere de la ora 17:00, în Sala Cupola și include lansarea cărții pentru copii „Mititele“ de Călin Torsan și concertul duetului Călin Torsan – instrumente de suflat, Marius Achim – percuție.

Divertisment pentru copii la Biblioteca Județeană Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Atenția pentru divertismentul copiilor mi-a fost stârnită de mai multe ori, iar lucrurile materializate pentru ei sunt următoarele: colaborarea la cele două volume colective «Bookătăria de texte și imagini»; colaborarea și coordonarea a două volume apărute la Editura Martor a Muzeului Național al Țăranului Român. Este vorba despre «Piua!» și «Case-n casă»; romanul «Totul numai pentru tata» (editura Casa de Pariuri Literare), text distins cu premiul de secțiune al Trofeului Arthur 2015, pentru vârstele 8-14 ani; poemul «Bebelușul cu castron, Alexandru Macedon» (Editura Casa de Pariuri Literare, 2018); atelierul de educație muzicală alternativă «Povești cu urechi», pe care îl desfășor de mai mulți ani în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român, locul meu de muncă; albumul «O mână de boabe», construit împreună cu grupul abuabua pe baza mai multor cântece de leagăn tradiționale“, mărturisește Călin Torsan.

Tot la Biblioteca Neamț, Călin Torsan a lansat în septembrie 2022, cartea „Spam book“, apărută în același an. Călin Torsan s-a născut în 1970, la București. Este câștigător al concursului de manuscrise Polirom Junior, ediția I, 2018, cu romanul pentru copii, „Vrăjitorul dințos“. A obținut premiul pentru categoria gimnaziu a concursului Trofeul Arthur, oferit de editura omonimă romanului „Totul numai pentru tata“ (manuscris), precum și Marele premiu Marin Preda și Premiul revistei Luceafărul pentru proză scurtă. (G.S.)

Articolul precedentAproape 200.000 lei amenzi date de ITM Neamț într-o lună
Articolul următorAnimest – Festival de animaţie la Târgu-Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.