0:00

Cei mici vor avea bucuria să vizioneze filme de animaţie mai vechi şi mai noi în cadrul Festivalului „Animest”, care are loc week-end-ul acesta, 14-16 iulie, în Târgu-Neamţ. Pe lângă proiecţii precum „Ernest şi Célestine” (2012), „Secretele tatălui meu” (2022), „Dounia şi prinţesa Alepului” (2022), „Călătoria în Vorbilandia” (2022), în festival va fi şi un cine-concert pentru întreaga familie. Intrarea este liberă la toate activitățile din proiect.

Animest – Festival de animaţie la Târgu-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Festivalul se deschide vineri (14 iulie –n.r.) cu o proiecție în aer liber, în Amfiteatrul Târgu Neamț și continuă în week-end cu proiecții în aer liber și la interior și un cine-concert original interpretat de Sebastian Burneci Trio. Trompetist și solist al Big Band-ului Radio și absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, Sebastian Burneci este membru activ în mai multe proiecte internaționale de jazz. Trio-ul va interpreta povești norvegiene animate pe muzică originală compusă și interpretată în direct, pentru bucuria publicului”, precizează organizatorii.

Proiecţiile vor avea loc în Amfiteatrul şi la Centrul Educaţional de Arte Performative CEVA din Târgu-Neamţ. Festivalul Internațional de Film de Animație Animest este singurul festival din România dedicat în exclusivitate filmului de animație. Fondat în 2006, festivalul aduce pe marele ecran sute de filme din toată lumea, în șase categorii de competiție, retrospective, programe dedicate unor școli de animație faimoase, festivalurilor de gen, marilor nume ale industriei.

Animest – Festival de animaţie la Târgu-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFestivalul organizează proiecții de film în diverse orașe ale țării, din selecții de film de animaţie de la festivaluri internaţionale importante. Festivalul face parte din Programul RO-Cultura implementat de Ministerul Culturii, parteneri sunt Primăria și Consiliul Local Târgu Neamț, Centrul Ceva, Casa Culturii Ion Creangă Târgu Neamț şi Asociația OV05. Următoarea oprire a caravanei cinematografice este Câmpulung Muscel (28-30 iulie).  Alte informații puteţi accesa pe site-ul proiectului – AICI.

Angela Croitoru

Articolul precedentDivertisment pentru copii la Biblioteca Județeană Neamț
Articolul următorO dubiţă a luat foc, în mers, pe şosea
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.