La Conferința Națională de Chirurgie, evenimentul din an cel mai așteptat de medicii interesați să afle ultimele noutăți, din Piatra Neamț participă doar doi medici. Unul este bucureștean și din iulie anul trecut este manager prin concurs al Spitalului Județean de Urgență Neamț – dr. Codruț Munteanu – și celălalt este medic pensionar cu 40 de ani de chirurgie la același spital – dr. Virgil Răzeșu.

Momentul festiv de deschidere a conferinței medicale găzduită la Craiova s-a desfășurat miercuri seară, 8 mai și organizatorii au găsit prilejul potrivit pentru a evidenția activitatea deosebită a 10 medici din țară. Între aceștia, dr. Virgil Răzeșu (foto), în vârstă de 87 de ani, fost șef al secției Chirurgie de la Piatra Neamț, a primit diploma de onoare și placheta omagială pentru merite deosebite în toată activitatea sa de patru decenii. Distincțiile acordate de Societatea Română de Chirurgie i-au fost înmânate cunoscutului medic pietrean de prof. dr. Silviu Constantinoiu, președintele SRC și al comitetului de organizare a conferinței naționale.

Temele ediției din acest an sunt chirurgia de graniță toraco-abdominală, pancreasul chirurgical, istoricul chirurgiei și diverse. Conferința Națională de Chirurgie se bucură de o participare numeroasă a unor lectori din Franța, Ungaria, Germania, Serbia. Ultima zi din program este 11 mai. (C.I.)