”Distanțarea socială”: unii stau închiși în casă, alții se plimbă, în grupuri, pe străzi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCând stai în casă de 3 săptămâni, conștient că poți contribui la propagarea epidemiei dacă nu respecți niște reguli, este de-a dreptul revoltător să constanți că altora puțin le pasă de starea de urgență. Iar un locuitor al municipiului Piatra-Neamț ne-a trimis astăzi, 8 aprilie, câteva fotografii, făcute de la balconul apartamentului său, situat în zona centrală a orașului, dar cu vedere în spatele blocului.

Am văzut găști de tineri care nu aveau nicio treaba cu izolarea”, ne-a declarat omul respectiv. ”Stau de 3 săptămâni în casă și mă gândesc cu groază că vom mai avea mult de stat din cauza unora ca ei. Ieri am fost să duc de mâncare unei doamne în vârstă, am fost cu mașina până în Precista, și la Piața Bistrița era o aglomerație ca într-o zi normală. Am făcut niste poze abia când mi-a trecut prin minte, deja gașca se înjumătățise. Dar zilnic umblă așa. Asta în timp ce bătrânii trec pe lângă ei, cu mască și mănuși. Nu am intenția să pârăsc o persoană sau alta, este vorba despre indignarea că nu se ia în serios situația”.

Cu siguranță că nu sunt singurele exemple de oameni care nu înțeleg că situația epidemiologică impune distanțarea socială ca pe o măsură de prevenție și, în niciun caz, ca pe un joc de a ”fenta” poliția care-i sancționează pe cei care încalcă ordonanțele militare.

C.M.

Articolul precedentTârgu Neamţ: Amenzi în valoare de 16.000 lei, pentru lipsa declaraţiilor pe propria răspundere
Articolul următorMulțumiri de la Primăria Piatra Neamț: „Dovadă de solidaritate și empatie față de seniorii nemțeni”

3 COMENTARII

    • Ești obraznic și incontient.Din cauza unora că tine in Piatra este cel mai mare Nr de infectați din județ.Te ai gândit vreodată că tu fiind tânăr poate ai virusul dar nu ai simptome dar îl dai mai departe ?Cel care îl ia poate nu i atât de norocos ca tine ,mai ales daca este în vârstă și are și alte boli, poate sa și piardă viața.Ia gândește te ai putea trăi cu gândul că ai grăbit moartea cuiva ?Cu cât veți sta aiurea pe afara cu atât vor muri mai mulți oameni.Nu vă transformați în criminali !

Comments are closed.