Președintele ADI ECO Neamț, consilierul județean Gabriel Vișan, a inițiat luni, în prima zi a Săptămânii Patimilor, o întâlnire cu reprezentanți ai consilierilor județeni PSD și cei ai Unității de Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Neamț pentru a rediscuta criteriile de întocmire a caietului de sarcini în vedea scoaterii la licitație pentru predarea în exploatare a depozitului județean de deșeuri de la Girov.

La întânire au fost prezenți consilierul județean PSD, Dan Vasile Constantin, Dan Manoliu, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, Mihaela Popa șef UIP Consiliul Județean, Mihai Armeanu, Team Leader proiect și Doru Conachi, director tehnic Consiliul Județean Neamț. Potrivit președintelui ADI ECO Neamț, consilierul județean Gabriel Vișan, discuția a fost una de natură tehnică și se pare că în proxima ședință a Consiliului Județean Neamț caietul de sarcini va fi în sfârșit votat.

”Țin să menționez că a fost o discuție doar de natură tehnică și cred că, până acum, dacă acest caiet nu a trecut de legislativ a fost din cauza lipsei de comunicare. S-a ajuns la o concluzie în urma analizei mai multor variante în privința criteriilor de selecție. Urmează ca cei de la UIP să prezinte câteva informări cu privire la criteriile după care se selectează operatorul și sperăm că de data aceasta votul va fi unul pozitiv”, a declarat Gabriel Vișan.

Proiectul de hotărâre care viza întocmirea caietului de sarcini în vederea scoaterii la licitație a exploatării de către un operator a depozitului județean de deșeuri de la Girov a fost respins de majoritatea din Consiliul Județean Neamț de 5 ori, iar respingerile au avut la bază motive gen cine arde biogazul sau câte roți au utilajele folosite pe rampele depozitului. (I. CĂLIN)

Articolul precedentPiatra Neamț, proiect pilot
Articolul următorPatimi românești