Învestită în funcție pe 4 martie, Niculina Dobrilă, noul prefect al județului Neamț, a avut miercuri, 9 martie, prima întâlnire cu presa locală.

dobrila siteEmoțiile au pus stăpânire pe noul prefect de Neamț, deși era doar o discuție pașnică, de familiarizare. „Întâlnirea de astăzi nu are o agendă. (…) În aceste zile a trebuit să iau contact cu toate problemele aflate în desfășurare, pentru că nu fac altceva decât să continui activitățile care sunt stabilite prin legi și norme. Pentru realizarea acestui obiectiv, am luat legătura cu șefii de servicii din instituții, am discutat și cu fiecare funcționar public în parte și intenționez să iau legătura și cu șefii serviciilor publice deconcentrate, astfel încât și dumnealor să-mi poată spune prioritățile, problemele deosebite cu care se confruntă”, a declarat Niculina Dobrilă.

După introducere, noul prefect a anunțat și cum speră să decurgă de acum întâlnirile cu presa: „În ceea ce privește relația cu presa, o spun la modul cel mai sincer, îmi doresc să fie bazată pe onestitate, pe încredere, pe respect reciproc. Deși am lucrat în Prefectură, am avut în coordonare doar o parte din atribuțiile instituției, nu am avut o relație directă cu dumneavoastră, cu presa, până acum. Sunt la început de drum. Sunt la început de drum și în ceea ce privește organizarea cancelariei. Trebuie să am și un purtător de cuvânt, o persoană care să asigure comunicarea directă cu dumneavoastră. Toate aceste probleme sunt în desfășurare și în organizare”.

Și a solicitat răgaz: „De obicei, nu-mi exprim o părere juridică, până ce nu mă documentez serios înainte. Ca reprezentant al Guvernului, am obligația să urmăresc respectarea legii fără interpretări personale. Din acest punct de vedere, insist pe ideea că, de fiecare dată când solicitați un punct de vedere al instituției, avem rugămintea să ne lăsați răgazul ca să formulăm un răspuns corect, legal, a spus noul prefect de Neamț.

Andreea AMARIEI

Articolul precedent„Cuib” de contrabandişti din Vrancea cu conexiuni în Neamţ
Articolul următorLoteria banilor de la Consiliul Județean: AMR 2 zile
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.