„Cuib” de contrabandişti din Vrancea cu conexiuni în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiContrabandiştii de ţigări au motive să se plângă că sunt „loviţi” din toate părţile simultan. Nu doar jandarmii şi poliţiştii au făcut capturi importante în ultimul timp, ci şi procurorii DIICOT, care în ziua de 8 martie, au făcut 40 de percheziţii în judeţele Vrancea, Suceava, Neamţ şi Iaşi „în scopul destructurării unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări”.

Acţiunea de amploare a fost declanşată după ce anchetatorii au prins trei persoane la Adjud care transportau, cu două autoturisme, 4.909 pachete de ţigări de proveniență Ucraina și Republica Moldova.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat suspiciunea rezonabilă că pe raza judeţului Vrancea a acţionat un grup infracţional organizat specializat în procurarea, deţinerea, transportul şi distribuţia de ţigări introduse în România în mod ilegal, ca urmare a derulări unor activităţi de contrabandă, grup ce avea conexiuni pe raza judeţelor Neamţ, Suceava şi Iaşi”, se arată în comunicatul DIICOT. „S-a stabilit că în perioada cuprinsă între luna noiembrie 2015 – luna martie 2016 membrii grupului au procurat, deţinut, transportat şi distribuit pe „piaţa neagră” cantitatea totală de 58.970 pachete de ţigări provenite din activităţi de contrabandă, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind în cuantum total de 736.931 lei”.

La percheziţii, anchetatorii au ridicat 3.061 pachete de ţigări, cinci autoturisme utilizate de membrii grupului infracţional pentru transport, dar şi bani obţinuţi din comerţ: 37.282 lei, 2.250 euro, 750 lire sterline şi 4 monede din aur „Franz Josef”.

Toţi cei 9 suspecţi reţinuţi au fost prezentaţi Tribunalului Vrancea, în ziua de 9 martie, şi toţi au primit mandate de arestare preventivă pentru o lună de zile.

Cristina MIRCEA

 

Articolul precedentO sută de elevi ieșeni, în tabăra de la Durău
Articolul următorDiscuții pașnice, de familiarizare, cu prefectul Niculina Dobrilă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.