Astăzi, 5 iulie, medici din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț vor vorbi tinerilor de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Roman despre efectele distructive ale consumului de alcool. Este prima activitate din campania națională de informare și educare pe această temă, ce se va desfășura luna aceasta.

„Acțiunea de astăzi va fi urmată de cele similare pe care le vom desfășura vineri, la Complexul de servicii «Familia mea» din Roman, în zilele de 11 și 16 iulie, la Complexul de servicii «Elena Doamna» din Piatra Neamț, iar în ziua de 18 iulie, la Complexul de servicii «Ion Creangă» din Piatra Neamț. Campania de informare și conștientizare a efectelor nocive ale consumului de alcool se adresează grupurilor de risc identificate prin studiile realizate de autoritățile sanitare române”, a declarat dr. Carmen Dumitreasa, de la Compartimentul de promovare a sănătății.

Luna aceasta, mai sunt programate tipărirea și distribuirea a 500 de broșuri „Efectele consumului de alcool” și transmiterea unor materiale informative mediatorilor sanitari și asistenților comunitari din județul Neamț. Broşura (pdf):

https://zch.ro/wp-content/uploads/2018/07/broșură-antialcool-2018.pdf

În broșura campaniei sunt prezentate o serie de informații, potrivit cărora copiii și tinerii sunt cei mai vulnerabili, cu atât mai mult cu cât studiile oficiale arată că vârsta de 14 ani este media de la care adolescenții gustă alcoolul, că unul din 5 băieți s-a îmbătat prima dată până a împlinit 13 ani, că un sfert dintre tinerii cu vârste între 18 și 34 de ani au fost victimele agresiunilor provocate de consumul de alcool. În broșură sunt explicate limitele de la care alcoolul devine periculos pentru sănătate și de ce tinerii instituționalizați și cei care la împlinirea vârstei de 18 ani părăsesc sistemul de ocrotire sunt vulnerabili. Dincolo de informații și statistici ce îngrozesc, totuși poate prin această campanie directă tinerii din grupa de risc vor afla și ce anume pot face pentru a nu deveni dependenți și unde se pot adresa pentru a primi ajutor concret. (C.I.)

Articolul precedentL4 Bradu Borca continuă cu Florin Pintilii şi vizează Liga a III-a
Articolul următorRoman: Festivalul Zargidava se amână din cauza ploilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.