37 de profesori-diriginţi din Roman au fost şcoliţi, în perioada 4-11 noiembrie, în cadrul unei sesiuni de formare susţinute de specialiştii din cadrul Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Neamţ. Tema sesiunii a fost „Formare de bază în prevenirea consumului de droguri”, iar cursurile s-au ţinut la Colegiul Tehnic “Petru Poni”. În principiu, profesorii, care provin de la 12 unităţi şcolare, au învăţat cum pot preveni consumul de tutun, alcool şi droguri în rândul elevilor. Cursurile au fost susţinute de Nicoleta Tablan şi Elena Doroftei, formatori autorizaţi din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Neamţ.

„Profesorii participanţi au dobândit cunoştiinte generale despre diferite categorii de droguri, semnele şi simptomele consumului de droguri, factorii de risc şi de protecţie ai consumului de droguri, exemplele de bune practici la nivel naţional în prevenirea consumului de droguri, activităţile de prevenire, principalele prevederi din legislaţia referitoare la consumul de droguri în România”, a precizat Nicoleta Tablan.

„Alte obiective au fost îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare eficientă între profesori şi elevi, în activităţile de prevenire a consumului de droguri, precum şi între profesor şi elevul consumator de droguri ca prim pas în ajutorul care poate fi acordat unei persoane dependente de droguri; exersarea strategiilor de prevenire a consumului de droguri şi de dezvoltare a unui proiect antidrog; îmbunătăţirea competenţelor pentru iniţierea, redactarea şi implementarea de proiecte antidrog în mediul şcolar”.

La finalul sesiunii de formare, toţi cei 37 de profesori au primit certificate de participare eliberate de Centrul Naţional de Formare şi Documentare în Domeniul Drogurilor din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog . (C. MIRCEA)

Articolul precedentTÂRGU NEAMŢ: Protopopul Ioan Dogaru faţă cu, Doamne Fereşte, incendiile!
Articolul următorBucurii VW pentru poliţie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.