În urma ultimei actualizări a situației absenteismului, violenței și a abandonului școlar din rândul elevilor, directorii de școli sunt arătați cu degetul. Viorel Stan, inspectorul școlar general al IȘJ Neamț spune că a identificat motivele pentru care această situație alarmantă este în creștere. După ce a pomenit de niște cursuri la care profesorii să învețe cum să facă ora mai atractivă, acum, generalul are o altă viziune.

„Păi am văzut situația, ne îngrijorează. Chiar dacă știm motivele acestei cauze nu înseamnă că am rezolvat problema. Traversăm o perioadă marcată de simulări și olimpiade. După aceea vom purta discuții cu directorii școlilor unde sunt probleme deosebite. Ce fac directorii în acele școli? Fiecare va răspunde pentru rezultatele lui”, a declarat Viorel Stan.

Nu s-au făcut precizări despre modul în care vor fi sancționați directorii de școli din Neamț, dar ceea ce este sigur apare în datele statisticilor, care cresc de la o lună la alta. Reamintim Inspectoratului Școlar Județean Neamț că situația absențelor, violențelor și abandonului școlar este prezentată într-un mod generalist, punând în aceeași situație neplăcută și școlile care nu întâmpină dificultăți majore.

Ziarul „Ceahlăul”, marcă înregistrată, își propune să sprijine educația prin promovarea unui învățământ de calitate, dar pentru asta este nevoie de răspunsul câtorva întrebări de bază: „cine, ce, când, unde, cum, de ce”. Pe această cale, cerem ISJ Neamț, așa cum am mai facut-o și până acum, să prezinte statisticile pe fiecare unitate de învățământ pentru a evita să se arate cu degetul către toți directorii de școli. (M.T.)

Articolul precedentMarș pentru înscrierea lui Leoreanu în FMP
Articolul următorTraseele judeţene, reatribuite după licitaţie