pietricica turism

scaune la economic

Funcțiile directorilor de școli sunt puse în pericol dacă nu sunt consolidate pe o relație strânsă cu primarul. Așa reiese dintr-un discurs, pe care “generalul” Viorel Stan l-a ținut cu ocazia unei întruniri, la care au fost prezenți directorii școlilor din județ. În traducere, dacă vrei să fii director de școală trebuie să ai grijă de scamele primarului, să prestezi când acesta ți-o cere, să aduci copii la manifestări etc.

Într-un fel, directorii de școli trebuie să devină brațul înarmat al primarului în școală, iar cum primarul este o emanație a partidului, directorul de școală acționează în consecință. Conferința a fost organizată, ieri, la Liceul Economic Piatra Neamț. Remarca a venit în urma unui subiect delicat pentru directorii unităților de învățământ legată de subfinațarea școlilor și despre incapacitatea găsirii resurselor materiale de susținere a bugetului necesar acestora.

„Este un criteriu fundamental ca directorii de școli să stabilească o relație cu primarul, cu consiliul local. Când directorii spun că nu ei decid, ci primarii, atunci este o problemă. Unele schimbări de directori s-au făcut și pentru că nu au reușit să stabilească o relație cu primarul. Restul sunt consecințe”, a declarat Viorel Stan.

În repetate rânduri, „generalul” a folosit expresia „factor de presiune al primarului”, referindu-se la rolul pe care directorii unităților de învățământ trebuie să-l aibă dacă vor să asigure necesitățile școlii și dacă vor să rămână pe funcții. „Avem școli neautorizate sanitar pentru că nu sunt bani în comunități și trebuie să acceptăm, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să stați pe capul primarului. Dv. aveți obligativitatea de a vă transforma în factor de presiune a primarului pentru că atunci când școala dv. este găsită în neregulă, cel care este sancționat este directorul unității”, a adăugat Stan. (M. TEODOROF)

1 COMENTARIU

  1. POATE NE SPUNE stan CUM RELATIONA CU PRIMARIA CIND ERA DIRECTOR SI CUM PREGATEA BAC-UL IAR DACA A UITAT, COLEGII POT SA-L AJUTE

Comments are closed.