0:00

Ca reacție la comentariile apărute după ce ploaia torențială din seara de 19 iunie a provocat inundații în anexa Văleni și în zona Bâtca Doamnei – Agârcia, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Neamț a precizat că nu s-au făcut tăieri masive în zonă.

Direcția Silvică despre inundațiile de la Văleni: ”Pe versanți, pădurea nu ține precipitațiile”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiS-a intervenit doar punctual, pentru extragerea copacilor rupți, doborâți sau a celor afectați de fenomenul de uscare”, a declarat Viorel Timișescu, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Neamț. ”Noi avem de gând să facem niște lucrări hidrotehnice în zonă, este vorba despre corectare de torenți, suntem în faza studiilor de fezabilitate. Dar chiar dacă aceste lucrări ar fi fost făcute nu exista o mare diferență având în vedere cantitatea de precipitații, de 80-100l/mp, într-un timp foarte scurt. E adevărat că pădurea ține precipitațiile, dar e una când vorbim despre un loc drept, și cu totul altceva când este vorba despre versanți. Iar la asemenea volum de precipitații pe versanți, pădurea nu poate absorbi foarte mult”.

C.M.

Articolul precedentCOD PORTOCALIU, de furtuni, în 11 localităţi din Neamţ
Articolul următorAlege un șemineu Hoxter pentru confortul casei tale!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. As intreba pe domnii de la Directia Silvica pancarda din zona Batca, in care se mentiona despre parchet de exploatare forestiera, zona Bahrinului ce impact a avut asupra fenomenului din zona. De ce in anii trecuti in cazuri de cantitati similare de precipitatii nu s_au semnalat astfel de fenomene grave. Dragi domni populatia din zona care locuieste de zeci de ani nu s_au confruntat cu astfel de torenti. Si aici vb de zona Batca…strand. Si mai suntem si oameni care chiar ne pricepem cand vine vb de studiile de impact pe care le au astfel de exploatari asupra mediului inconjurator. Sa nu uitam fenomenul Farcasa, Stejaru,Busmei. As ruga presa nemteana sa faca cercetari, sa urce putin in zona Bahrinului si sa vada dezastrul. Va multumesc!

  2. Și zona Valeni la fel, cei de la direcția silvica nu vor sa recunoască, au lăsat în picioare ce se vede cu ochiul liber din cartier, dar după ce se vede dacă mergeți sus pe munte veți plânge sigur. Am rămas marcat după ce un întreg parchet de brad a fost defrișat la ras pe o întindere foarte mare. Acolo nu s-a mai plantat nimic. Dacă doriți sa vedeți si sa va convingeți va stau la dispoziție

Comentariile sunt închise.