0:00

Diplome, bani și excursie în cinstea Cuvioasei Parascheva, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProfesorii şi elevii Liceului Teoretic de Informatică din Iași organizează ediţia a XI-a a Concursului interdisciplinar interjudețean „Religia în dimensiune virtuală”. Concursul este dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva şi va avea loc pe 7 octombrie, în sala Baptisteriu a Muzeului Mitropolitan. La acest concurs au fost invitați să participe liceeni din judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani, Neamţ şi Bacău.

Concursul este structurat astfel:

– prima parte constă în desfăşurarea propriu-zisă a Concursului de proiecte PowerPoint, pagină web sau film;

– în partea a doua, Părintele Protosinghel Iustin Neagu, de la Mănăstirea Socola, va susţine o conferinţă intitulată „Bucuriile credinţei”.

Temele concursului sunt: ”Domnul Iisus Hristos, Învăţătorul lumii”; ”Sfinţii, modele de moralitate”; ”Bucuriile credinţei, astăzi”; ”Biserica în mijlocul comunităţii”.

Preselecția echipelor pentru faza finală a concursului se va face în 4 octombrie şi va avea loc la Liceul Teoretic de Informatică, selecţia lucrărilor urmând să fie făcută o comisie compusă din profesori de religie şi informatică. Pentru concurenţii cu cele mai bune proiecte, organizatorii au anunțat premii în diplome, bani, precum şi o excursie de o zi la Mănăstirea Miclăuşeni.

Partenerii acestei activități sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

(Marian TEODOROF – sursa foto: ziarullumina.ro)

Articolul precedentBlocurile „pestrițe” din Bicaz, pe cale de dispariție
Articolul următorS-a găsit utilitate pentru stadionul Ceahlăul: va fi epicentrul alegerilor parlamentare!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.