0:00

Dinamo – Ceahlăul 1-1 (1-1). Egal cu control anti-doping, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Meciul de pe stadionul Dinamo a început de la scorul de 1-0 pentru gazde. La primul corner, în minutul 2, necunoscutul francez Thicot i-a luat prin surprindere și pe șefii lui Dinamo, care n-au apucat să-și aprindă țigările de foi la tribuna oficială, înscriind cu capul, fără marcaj din mijlocul unui grup de jucători nemțeni. Ceahlăul a revenit rapid și Golubovic, a înscris magistral, în minutul 42, la vinclu, din lovitură liberă, instalându-se pe primul loc în clasamentul golgeterilor. Bucureștenii au cerut control anti-doping pentru a contracara pungile cu vitamine, de care le-a fost foarte teamă. Poate, mai teamă decât de unii jucători pietreni.

O primă repriză animată

Într-un campionat colorat, cu ”Mitici” și ”Nași” care se cred eroi atunci când echipele românești nu pierd în Europa și nu mai răspund la telefoane când sunt eliminate și-au făcut loc antrenorii tineri precum Reghecampf, Miriuță, sau Flavius Stoican, care încearcă să implementeze metode noi de antrenament. Logica e simplă: jucătorii, pe lângă faimă și palmares, aduc prime și bani mai mulți de la Liga Profesionistă pentru drepturile de televizare. Până acum suporterii pietreni s-au obișnuit cu lupta pentru evitarea retrogradării și cu declarațiile președintelui Gheorghe Ștefan, care își asuma eșecul, atunci când echipa retrograda. Dar, de fapt, nu se întâmpla nimic. Salariile conducătorilor Ceahlăului nu s-au redus, ci doar ale jucătorilor. Acum, vremurile s-au schimbat. Ceahlăul joacă la rezultat și pentru rezultate s-a pregătit o vară întreagă. Unde ar fi fost Ceahlăul în cazul în care toate cerințele de jucători ale lui Vasile Miriuță ar fi fost îndeplinite? Ușor de spus: mai sus în clasament. La București s-a văzut din nou clasa lui și a elevilor lui. Visători la prima fază, din care francezul Thicot a înscris, în minutul 2, pietrenii au revenit în lumea reală repede și au echilibrat partida. Fundașii s-au concentrat la joc și l-au blocat pe Țucudean, când se pregătea să jubileze pentru 2-0, apoi a ratat două ocazii monumentale, prin Popadiuc. Tânărul internațional de juniori a arătat că Ceahlăul are viitor frumos sub Pietricica. Prima dată Popadiuc a șutat din unghi, pe lângă Bălgrădean, dar și de puțin pe lângă poartă, apoi, din vole, la semiînălțime, dar același Bălgrădean s-a opus. Portarul dinamoviștilor, în mare formă, a intervenit și la lovitura de cap a lui Dumitraș, aproape de vinclu, după care s-a recunoscut învins la ”bijuteria” lui Golubovic, în vinclu, din lovitură liberă de la 18 metri.

După pauză, s-a jucat șah         

După pauză cei doi antrenori s-au blocat întocmai ca la șah. Cu albele, Stoican și-a împins liniile mult în față, iar șutul lui Lazăr a ocolit de puțin poarta. Ceahlăul a ieșit cu bine din uluiala începutului de repriză. Gheorghiu a răspuns cu o preluare puțin mai lungă, ce a permis fundașilor centrali dinamoviști să respingă. Stoican a forțat atacul, schimbându-l pe Țucudean și, în ultimul sfert de oră prin introducerea lui Dănciulescu, a încercat să mizeze și pe factorul ”surpriză”, dar Miriuță a răspuns prin înlocuirea lui Popadiuc, cu Rusu și trecerea lui Gheorghiu pe banda dreaptă, pentru a pleca cu un punct din Șoseaua Ștefan cel Mare. Greșeala lui Stoican a fost că l-a pus pe francezul Thicot paznic la Golubovic, reducând astfel din forța ofensivă a liniei de mijloc. Ultima fază l-a avut în prim plan pe Jovic, care a respiuns șutul plasat al lui Matei, din unghi, iar egalul a lăsat impresia că a mulțumit pe toată lumea, inclusiv pe Vasile Miriuță, care are poarta larg deschisă la Dinamo. Timpul va demostra, dacă antrenorul Ceahlăului va prefera Dinamo, sau altă formație. Oricum, Ceahlăul rămâne pe locul 5, dar a ajuns la două puncte de locul doi, ocupat de Astra, are 17 puncte și un golgeter de rasă, Bojan Golubovic, care e lider în clasamentul marcatorilor din Liga I. În clasament, Steaua conduce, cu 22 puncte, urmată de Astra și Petrolul, cu 19 puncte, fiecare. Urmează o pauză de două săptămâni pentru jocurile naționalei mari cu Andorra și Estonia, timp în care îl vom vedea pe  Andrei Marc la Piatra Neamț în jocul tineretului contra Irlandei. Mult noroc!

Dinamo: Bălgrădean – L. Rus, Luchin, D. Grigore,  Grecu – C. Matei, Boubacar, Thicot, V. Lazăr – D. Rotariu – Ţucudean
Rezerve: Naumovski, J. Thomas, Durimel, Elton, Zougoula, Dănciulescu, S. Filip
Antrenor: Flavius Stoican

Ceahlăul: Jovici – Dumitraş, Marc, Ichim, Cazan – Achim, Onciu – Ad. Gheorghiu, Golubovici, Popadiuc – E. Jula
Rezerve: Jicha, E. Dică, Stana, Rusu, Tăbăcariu, M. Constantinescu, Ştefănescu
Antrenor: Vasile Miriuţă

Moment emoționant

Pe 5 octombrie s-au împlinit 13 ani de când Cătălin Hâldan a trecut în nefiinţă, iar meciul disputat de Dinamo în compania Ceahlăului a fost precedat de un moment de reculegere ţinut în memoria “Unicului Căpitan”. Momentul a fost marcat şi de fanii roş-albilor de la cele două peluze ale arenei din “Ştefan cel Mare”, care au afişat un mesaj emoţionant în memoria jucătorului care a murit în tricoul lui Dinamo, în timpul unei partide amicale: ”Octombrie e negru, și viața și mai și, doar albul și cu roșul le fac un pic mai gri”, sau ”Cătălin, eu la tine mă închin”.

Dinamo – Ceahlăul 1-1 (1-1). Egal cu control anti-doping, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Dinamo – Ceahlăul 1-1 (1-1). Egal cu control anti-doping, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Dinamo – Ceahlăul 1-1 (1-1). Egal cu control anti-doping, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentPiața centrală versus Piața en-gross
Articolul următorPDL Piatra Neamț pe mâini bune

3 COMENTARII

  1. Felicitari pentru rezultat,dar daca stam stramb si judecam drept,pana acum Ceahlaul mai mult a incurcat pe altii prin aceste egaluri,decat si-a indeplinit vreun obiectiv.Fara victorie in deplasare parca jucam in …gol.Daca ne multumim cu putin…putin se va obtine.Se intrerupe campionatul si mi-e teama ca iar vom fi iesiti din forma la meciul cu CFR,si tare greu va fi.Oricum vrem o victorie cu ei ,ar fi prima,daca nu acum …….

  2. Nu pot intelege cu am dominat pe Dinamo atat de clar pana la egalare,pt ca apoi sa ne retragem INEXPLICABIL??? Dinamo,a fost o echipa de batut si n-am profitat de acest fapt.Si ne mai miram ca a trecut 1 an jumate de cand n-am invins in deplasare!!!! Pai Botosanii au numai pana acum 4 (PATRU) victorii „afara”.Stiu,nu-i frumos sa-i critic cand au venit cu egal de la Dinamo,dar asta-i treaba.Ce folos ca ne-am tocit genunchii in deplasare cu Astra,Petrolul,Dimamo si am adus….3 pct TOTAL,in timp ce Botosaniul invinge numai intr-un foc Timisoara sa zicem si….tot 3 pct obtin.Pai daca bateam U Cluj,de exemplu si am fi pierdut cu Dinamo,acum aveam cu 1 pct mai mult.Am dreptate? De aceea cand ai ocazia sa invingi,pai INVINGE,nu te multumi cu putin!! Sa va mai dau un ex.Inaintea jocului cu Brasov aveam +2 la adevar,gratie celor 2 egaluri obtinute cu truda cu Astra si Petrolul,pt ca un singur semiesec cu acest Brasov sa „anuleze” munca celor 2 delasari.Deci VITORIA E DE 3 ORI MAI PRETIOASA DECAT EGALUL,care la randul sau e mai aproape de „0” decat de „3”.Va salut!

Comentariile sunt închise.