incendiu vegetatieMiercuri, 12 august, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a şapte incendii de vegetaţie uscată, astfel:

– la ora 11:25, cinci pompieri din cadrul Detaşamentului Târgu Neamţ cu o autospecială au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o grădină din satul Nemţişor, comuna Vânători-Neamţ. Au ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de 500 mp., şi gard din şipci, pe o lungime de 200 m. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise;

– la ora 14:21, cinci pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului, sprijiniţi de doi pompieri voluntari din comuna Ceahlău şi cinci localnici, au lichidat un incendiu de vegetaţie izbucnit în comuna Ceahlău, zona Mărtin, în urma căruia au ars vegetaţie uscată şi lăstăriş, pe o suprafaţă de aproximativ un hectar; Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

– la ora 14:43, trei pompieri din cadrul Detaşamentului Roman au lichidat un incendiu de vegetaţie izbucnit în comuna Sagna, satul Luţca, în urma căruia au ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp., şi s-a deteriorat un gard, pe o lungime de 10 m. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

– la ora 15:49, trei pompieri din cadrul Detaşamentului Roman au lichidat un incendiu de vegetaţie izbucnit în municipiul Roman, strada Islazului, în urma căruia au ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ două hectare, şi deşeuri textile. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

– la ora 15:58, trei pompieri din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ au lichidat un incendiu de vegetaţie izbucnit în municipiul Piatra Neamţ, strada Toamnei, în urma căruia au ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

– la ora 16:35, patru pompieri din cadrul Detaşamentului Roman şi şase pompieri voluntari ai comunei Doljeşti au lichidat un incendiu de vegetaţie izbucnit în comuna Doljeşti, satul Buhonca, în urma căruia au ars vegetaţie uscată şi lăstăriş, pe o suprafaţă de aproximativ un hectar. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise.

– la ora 19:12, patru pompieri din cadrul Detaşamentului Târgu Neamţ au lichidat un incendiu de mirişte izbucnit în oraşul Târgu Neamţ, în urma căruia a ars mirişte, pe o suprafaţă de aproximativ 0,3 hectare. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise. (ISU NEAMŢ)

Articolul precedentA descoperit muniție în timp ce săpa o fosă!
Articolul următorŞTAFETA MUNŢILOR vă invită la TROFEUL JNEPENILOR
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.