A descoperit muniție în timp ce săpa o fosă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat, de 47 de ani, a descoperit miercuri, 12 august, o lovitură de aruncător de calibru 50 mm, în timp ce săpa o fosă septică, în gospodăria sa din comuna Pipirig, satul Stânca. A anunțat, prin apel la 112, că a găsit un element de muniție, iar o echipă pirotehnică s-a deplasat imediat la locuința acestuia.

„În timpul lucrărilor necesare amenajării unei fose septice, în gospodăria sa din comuna Pipirig, un bărbat a descoperit o lovitură de aruncător de calibru 50 mm. O echipă pirotehnică a unităţii, formată din doi subofiţeri, a ridicat elementul de muniție în vederea depozitării şi, ulterior a distrugerii în condiţii de siguranţă. Militarii au efectuat cercetarea zonei, pe o suprafaţă de 10 mp, şi nu au descoperit alte elemente de muniţie”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Tot ieri, un alt bărbat, de 41 de ani, a descoperit un cartuş în pădurea de la marginea localităţii Poienari, în timp ce se afla la cules ciuperci.

„Echipa pirotehnică a preluat un cartuş cal. 7,92, în vederea depozitării şi ulterior a distrugerii în condiţii de siguranţă şi au efectuat cercetarea zonei, pe o suprafaţă de 150 mp, fără a descoperi alte elemente de muniţie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentOAMENII TIMPULUI, lansare în municipiul Suceava GALERIE FOTO
Articolul următorDin nou, incendii de vegetaţie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.