cannabisProcurorii DIICOT Iaşi, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, au efectuat o acțiune pentru prinderea în flagrant a unor persoane, specializate în traficul internațional de droguri de risc (cannabis) pe destinația Spania-România, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT.

Procurorii au descoperit că “în perioada septembrie 2015 – 17.05 2016, în mod repetat şi în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Ciobotaru Nicușor, împreună cu alte persoane au procurat din localitatea Valencia (Spania) şi au introdus în țară, fără drept, mai multe colete conținând disimulate cantități importante de cannabis (de ordinul kilogramelor) pe care le-a deținut, fără drept, la locuința sa din localitatea Drăgușeni (Iaşi) şi ulterior comercializat en-gros pe piață ilicită din municipiul Iaşi atât personal, cât şi prin intermediul soției sale, inculpata Ciobotaru Mihaela, obţinând astfel un beneficiu material injust”, potrivit comunicatului DIICOT.

Procurorii afirmă că, pe 7 mai, Nicuşor Ciobotaru s-a deplasat la Valencia, de unde a procurat, contra sumei de 21.000 euro, circa 6 kilograme cannabis, cantitate pe care ar fi disimulat-o într-un nou colet, printre alte bunuri. Coletul l-a expediat, spun procurorii, la data de 14 mai, în România, prin intermediul unui microbuz aparținând unei firme de transport din Suceava, având ca destinatar pe soţia sa. După ridicarea coletului, Mihaela Ciobotaru s-ar fi deplasat din localitatea Negreşti (Vaslui) spre localitatea Drăguşeni (Iaşi) unde a fost prinsă, în flagrant, în timp ce transporta  coletul conținând 5.750 kilograme de cannabis.

“Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare la locuința inculpaților  a fost descoperită  cantitatea de 670,2 grame rezină de cannabis (masă netă) şi cantitatea de 14,93 grame cannabis (aflată în alt colet introdus, în mod fraudulos, în țară în perioada anterioară), deținute  în vederea comercializării pe piața ilicită din municipiul Iaşi şi 2 cântare electronice folosite la cântărirea drogurilor. De asemenea în locuința inculpaților au fost descoperite sumele de 11.980 euro şi 7.110 lei obținute de către inculpați din comercializarea drogurilor de risc pe piața ilicită din municipiul Iaşi”, se mai spune în comunicatul DIICOT.

Procurorii  DIICOT Iaşi au dispus reținerea celor doi soţi Ciobotaru, urmând să fie sesizat Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentATENŢIE Caise şi nectarine din Turcia pline de pesticide!
Articolul următorPNL a prezentat proiectul de guvernare locală pentru Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.