DIICOT: Ţigări trecute peste Prut cu lansete şi frânghii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDIICOT: Ţigări trecute peste Prut cu lansete şi frânghii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDIICOT: Ţigări trecute peste Prut cu lansete şi frânghii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DIICOT Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore a 7 persoane, pe care le acuză de săvârşirea infracţiunilor de „constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă în formă continuată”.

George-Lucian Morariu, Costel-Dănuț Petrache, Ciprian-Constantin Pavel, Ștefănel Amarghioalei, Lenuța Toma, Nicușor-Romică Pirtac și Răzvan-Ionel Iamandi au intrat în atenţia anchetatorilor în timpul percheziţiilor derulate pe data de 7 decembrie în mai multe locaţii din judeţul Iaşi.

„Membrii grupului infracțional introduceau țigaretele în România, peste râul Prut, cu ajutorul unor lansete și a unor frânghii iar uneori erau trecute înot, în ciuda temperaturilor scăzute. De asemenea, aceștia preluau și transportau coletele cu țigarete de la malul râului Prut fie în spate, fie cu atelaje hipo până la locurile de depozitare din localitățile Bosia, Ungheni și Golăiești”, precizează procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

În urma desfășurării de activități specifice de monitorizare judiciară și realizării de capturi intermediare, s-a reușit capturarea cantității de 310.000 țigarete, diferite mărci, provenite din contrabandă, în valoare de peste 105.300 lei.

„Urmare a perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate/ indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor: diferite sume de bani, cantitatea de 58.980 țigarete, de diferite mărci, în valoare totală de 26. 451 lei, 15 telefoane mobile, 20 cartele SIM, un binoclu, două vâsle din material plastic, diferite înscrisuri utile cauzei și 3 autovehicule, în valoare totală de 74.250 lei”, menţionează şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, într-un comunicat de presă.

Alte detalii despre acest caz în link-urile DIICOT şi ITPF Iaşi de mai sus. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentACTUALIZARE Femeie decedată în incendiu la Tupilaţi
Articolul următorFOTO Nou centru de permanenţă la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.