DIICOT: Percheziţii la traficanţi de minore! Fetele erau obligate să se prostitueze!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DIICOT Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară, au efectuat, luni, 7 noiembrie, 19 percheziții (14 în județul Suceava și 5 în județul Prahova), pentru destructurarea a 4 grupuri infracționale specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2016, membrii grupurilor infracționale au racolat și exploatat sexual 14 persoane vătămate, dintre care 7 minore, cu vârste cuprinse între 14-17 ani, pe care le-au obligat să se prostitueze atât pe raza județelor Suceava, Prahova, Buzău cât și pe teritoriul Greciei, orașul Atena. Modul de operare a membrilor grupurilor infracționale organizate a constat în identificarea unor minore sau majore aflate în situații dificile, cu experiență de viață redusă (prezentau deficiențe mintale ușoare fiind școlarizate în cadrul unui centru școlar de pe raza municipiului Suceava, fostă școală specială), provenite din centre de plasament sau din familii ce le asigurau un grad redus de ocrotire și având o situație financiară precară”, potrivit comunicatului de presă emis de DIICOT.

„Racolarea victimelor s-a realizat prin promisiunea falsă a obținerii unui loc de muncă bine plătit în străinătate sau prin promisiunea obținerii unor câștiguri financiare inaccesibile prin alte modalități, traficanții propunându-le să practice prostituția în folosul lor, urmând să împartă sumele de bani obținute. Victimele acceptau propunerile, având în vedere lipsa unei alte alternative, iar în măsura în care inițial sau ulterior deveneau reticente, li se adresau amenințări verbale sau erau agresate fizic sau moral”, precizează aceeaşi sursă.

La sediul DIICOT Suceava au fost aduse, în vederea audierii, 23 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale a IGPR. La activități au participat luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, precum și jandarmi. Alte detalii, AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentArsene, sugestie pentru Negelschi: „Reveniţi asupra deciziei cu taxa!”
Articolul următorDupă despărţirea de CSM Roman, Florentin Pera antrenează pe U Cluj
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.