Vineri, 17 noiembrie, procurorii DIICOT Iași, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași, au mai efectuat alte 12 percheziții domiciliare în dosarul de contrabandă și spălare de bani, în care este implicat un grup infracțional organizat ai cărui membri sunt din Neamț și alte 4 județe, precum și din Capitală. Dacă luna trecută captura DIICOT a constat în 46 de lingouri de aur și sume fabuloase (detalii AICI şi AICI), după cele de ieri, au ridicat 37.490 de euro, 37.400 de lei și 2.570 de lire sterline, precum și 13 telefoane și mai multe dispozitive informatice. Șase arestări preventive au fost dispuse deja în acest caz.

DIICOT Noi percheziții în dosarul de contrabandă și spălare de bani, ZCH NEWS - sursa ta de informații DIICOT Noi percheziții în dosarul de contrabandă și spălare de bani, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Perchezițiile au fost efectuate în continuarea cercetărilor în cauza privind constituirea unui grup infracțional organizat, cu scopul comiterii infracțiunilor de contrabandă calificată și spălarea banilor. În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus extinderea urmăririi penale față de 12 persoane. În cauză, s-a reținut faptul că membrii grupului ar fi creat, în România, compartimente ascunse în autocare, destinate disimulării unor cantități de ordinul sutelor sau chiar miilor de cartușe de țigarete în acele spații, în scopul transportării acestora, clandestin, până în Marea Britanie, fără a le declara la vreo frontieră statală și fără a plăti taxele datorate pentru activitățile de export din România, respectiv introducere în Marea Britanie. După ajungerea la destinație, țigaretele ar fi fost descărcate și predate unor persoane, în vederea valorificării pe piața ilicită. Pe traseul de întoarcere, membrii grupului ar fi încărcat în compartimentele ascunse ale autocarelor sume mari de bani, după care le-ar fi transportat, clandestin, de pe teritoriul Marii Britanii pe teritoriul României, cunoscând că acei bani provin din comiterea de infracțiuni”, precizează procurorii DIICOT.

DIICOT Noi percheziții în dosarul de contrabandă și spălare de bani, ZCH NEWS - sursa ta de informații DIICOT Noi percheziții în dosarul de contrabandă și spălare de bani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcțiunea a beneficiat de sprijinul B.C.C.O. Târgu Mureș, S.C.C.O. Harghita și grupărilor mobile de jandarmi Târgu Mureș și Cluj Napoca. (Angela Croitoru)

Articolul precedentBaloane și porumbei la Școala Elena Cuza în Săptămâna Educației Globale
Articolul următorCOD GALBEN Ploi, apoi ninsori, în Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.